| |     latinica | english  
Насловна
Радионица српског језика, културе и историје

Крајем новембра 2020. године Амбасада Републике Србије у Тел Авиву по први пут је отпочела са организовањем наставе српског језика, културе и историје за израелско-српску децу. Радионицу је уписало 34 деце, узраста од 6 до 17 година, из више израелских градова. Настава за млађу групу (6 до 10 година) се одржава сваког петка, а за старију (од 11 до 17 година) сваког другог петка, у периоду од 13 до 15 часова. 
 
Циљ је да деца, уз вежбе читања и писања, савладају ћирилично и латинично писмо, те кроз наставу, разговор, певање и друштвене игре науче о земљи својих родитеља и предака - о култури и традицији, историјским догађајима, истакнутим личностима из области уметности, науке и друштва. 
 
Предвиђено је одржавање приредби и прослава празника, као и ваннаставне активности – излети, посете музејима, пројекције домаћих филмова и др. 
 
Радионицу води Јелена Михаиловић Розенцвајг, наставница у телавивској Гимназији Херцлија, сходно препорукама Посебног програма основног образовања и васпитања у иностранству, усвојеног од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
 
Настава се одржава уз поштовање прописа и мера заштите у погледу сузбијања COVID-19. 
 
 
 
 
Вести о отварању Радионице српског језика, културе и историје
 
Радио-телевизија Србије
 
Управа за дијаспору и Србије у региону
 
БН Телевизија
 

Верзија за штампу
Дијаспора
О дијаспори и Србима у региону
Хитахдут Олеј - Удружење Јевреја из бивше Југославије
Медији
Радионица српског језика, културе и историје
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Меморијали