| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje - rad sa strankama:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova.

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli

E-mail: srbambil@netvision.net.il,

 

 
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Zapaženo učešće Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu - IMTM 2019

U Tel Avivu je 12-13. februara 2019. godine održan Međunarodni sajam turizma - IMTM 2019, na kome su, u okviru veoma posećenog štanda Srbije, turističke potencijale zemlje predstavile Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Subotice, Er Srbija i nekoliko agencija. Prvog dana sajma Beograd je dobio priznanje kao jedna od najpopularnijih destinacija izraelskih turista u 2018. godini, prema rang listi najznačajnijeg izraelskog portala za putovanja Lametayel. Priznanje je, u formi plakete, uručeno zameniku direktora TOB-a Slobodanu Unkoviću. Turisti iz Izraela su u 2018. godini bila na 7. mestu po broju ostvarenih noćenja u Beogradu i u prvih 15 po broju dolazaka u Beograd.

Učešće turističkog sektora Srbija na sajmu u Tel Avivu svojim prisustvom su podržali ambasador Milutin Stanojević i savetnik Dejan Blagojević. 


Otkrivanje spomen obeležja „Kladovskog transporta“ u Kfar Sabi

U Kfar Sabi je, u organizaciji gradske uprave, 1. februara 2019. godine otkriveno spomen obeležje „Kladovo Šabac“ posvećeno postradalim jevrejskim izbeglicama iz „Kladovskog transporta“. Prisutnima su se obratili zamenik gradonačelnika Kfar Sabe Amir Kolman, ambasador Srbije Milutin Stanojević, ambasador Austrije Martin Vajs, direktorka osnovne škole „Ben Gurion“ Maja Ganon, kao i predstavnik udruženja „Kladovo-Šabac“ Ofer Rot ispred rodbine i potomaka preživelih.

U svom obraćanju ambasador Milutin Stanojević je istakao značaj čuvanja uspomene na ovu tragediju u kojoj je ubijena većina od oko 1200 jevrejskih izbeglica, kao i neophodnost negovanja sećanja na sve ubijene Srbe, Jevreje i Rome tokom nemačke okupacije Srbije u Drugom svetskom ratu. U tom smislu pohvalio je aktivnosti koje su u tom cilju prethodnih godina organizovali grad Kfar Saba i njegovi žitelji, posebno istakavši aktivnosti škole „Ben Gurion“, njenog nastavnog osoblja, đaka i roditelja. Ukazao je da u Srbiji na nekoliko lokacija, u Beogradu, Šapcu i lokaciji Zasavica u njegovoj blizini, kao i samom Kladovu, postoje spomen obeležja posvećena „Kladovskom transportu“, na kojima se svake godine organizuju komemorativni skupovi. Takođe, prisutne je upoznao i da opština Kladovo svakog maja organizuje „Seminare o Jevrejskim porodicama“ posvećene čuvanju uspomene na žrtve konvoja. Ambasador je istakao da je ponosan na tadašnje žitelje Kladova i Šapca koji su učinili sve što je bilo u njihovoj moći u datim okolnostima da olakšaju patnje ovih Jevreja i spasu ih. Posebno je istakao značaj sećanja na tragediju Holokausta i obrazovanja navih pokoljenja o njoj, jer se jedino na taj način može sprečiti da se ona ponovi.   


Državljani Federacije Sv. Kits i Nevis i Republike Palau bez vize u Srbiju

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, počev od 25. januara 2019. godine, državljani Federacije Sv. Kits i Nevis i Republike Palau, nosioci svih vrsta pasoša, mogu da bez vize ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije do 90 dana od datuma ulaska u zemlju, u periodu od 180 dana. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova