| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje - rad sa strankama:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova.

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli

E-mail: srbambil@netvision.net.il,

 

 
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Književno veče u znaku srpskog autora

U organizaciji Udruženja hebrejskih pisaca u Izraelu i uz podršku Ambasade Srbije, u prostorijama ovog udruženja u Tel Avivu 3. aprila 2019. godine održano je književno veče na kome je srpski pisac Miodrag Jakšić, kao glavni gost, predstavio izraelskoj publici  svoje poetsko i prozno delo.

Na književnoj večeri je učestvovao i ambasador Milutin Stanojević, koji je prethodno u Ambasadi primio našeg pisca, inače člana Odbora za međunarodnu saradnju Udruženja književnika Srbije. 


Ministarstvo spoljnih poslova sufinansira projekte jačanja veza između Srbije i Srba u dijaspori

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije raspisalo je konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza između Srbije i Srba u dijaspori. Sve informacije o konkursima i proceduri prijavljivanja mogu se pronaći na linku http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/.  


Svečano otkrivanje ploče na srpskom jeziku u Jardenitu, mestu Hristovog krštenja na reci Jordan

U Jardenitu, lokaciji na reci Jordan označenoj u Izraelu kao mesto Hristovog krštenja, 1. marta 2019. godine svečano je otkrivena ploča sa ćiriličnim natpisom na srpskom jeziku - citatom iz Novog zaveta.

Izrada i postavljanje natpisa omogućena je donacijama hodočasnika iz Srbije, posebno prilozima poklonika iz Šapca, uz podršku starešine hrama SPC "Sv. Apostola Patra i Pavla" prote Tomislava Lukića. U prisustvu nekoliko desetina poklonika iz Srbije, ploču sa natpisom svečano su otkrili, uz kraću ceremoniju i prigodne govore, direktorka Jardenit-centra Sarit Gani, ambasador Srbije Milutin Stanojević i prota Tomislav Lukić. Ovo je 112. ploča otvorena u Jardenitu, na isto toliko jezika i sa istim citatom iz Jevanđelja po Marku - poglavlje 1:9-11 - koji se odnosi na čin svetog krštenja u reci Jordan.

U svom obraćanju ambasadaor Stanojević pozdravio je postavljanje srpskog ćiriličnog natpisa među toliko drugih iz sveta, čestitajući proti Tomislavu, donatorima i poklonicima na ovom činu. Kako je istakao, iako nije izvesno da li je ova lokacija autentično mesto Hristovog krštenja, sama činjenica da se radi o reci Jordan koja ima tretman svetilišta za sve hrišćane u svetu i mestu koje godišnje posećuje više od pola miliona hrišćanskih hodočasnika, svedoči o velikom značaju postavljanja srpskog natpisa, a posebno za srpske vernike i poklonike. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova