| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje - rad sa strankama:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova.

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli

E-mail: srbambil@netvision.net.il,

s.stoiljkovic@013net.net (ekonomska i konzularna pitanja)

 
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Konkurs za sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

Konkurs za sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu raspisuje se jednom godišnje, a ove godine će trajati do 30. marta.

Informacije, uslovi i način realizacije Konkursa mogu se naći na sledećim linkovima:

Za dijasporu:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-finansiranje-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/

Za Srbe u regionu:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-finansiranje-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/


Poseta predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Državi Izrael

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boravila je, na poziv predsednika Kneseta Julija Edelštajna, u zvaničnoj poseti Državi Izrael 13-14. februara 2018. godine.

Gojković i Edelštajn imali su veoma sadržajan sastanak na kome su obostrano potvrđeni dobri odnosi Srbije i Izraela bazirani na tradiciji prijateljstva dva naroda i istaknuta spremnost i otvorenost za saradnju, kako u okviru odbora dva parlamenta i parlamentarnih grupa prijateljstva, tako i na multilateralnom planu u okviru međunarodnih parlamentarnih organizacija. Predsednici dvaju parlamenata su razgovarali i o produbljivanju saradnje u oblastima ekonomije, informacionih tehnologija, inovacija, građevine, poljoprivrede i turizma. 

Pored sastanka sa Edelštajnom, predsednica Narodne skupštine imala je i odvojene sastanke sa liderom opozicije u Knesetu Isakom Hercogom i liderom stranke "Ješ Atid" poslanikom Jairom Lapidom. 

Tokom posete, predsednica Narodne skupštine obišla je memorijalni centar posvećen žrtvama holokausta "Jad Vašem" u Jerusalimu, gde je u "Dvorani sećanja" polaganjem venca odala poštu žrtvama holokausta u Drugom svetskom ratu, posebno se poklonivši žrtvama ustaškog logora Jasenovac. 

 

Ova poseta imala je i poseban istorijski aspekt, s obzirom da se radilo o prvoj poseti predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Državi Izrael. Obostrano je ocenjena kao izuzetno značajna za dalji razvoj parlamentarne saradnje, ali i šire za razvoj ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje. Njenoj uspešnoj realizaciji, svojim učešćem, doprineli su i predsednici parlamentarnih grupa prijateljstva potpredsednik NS RS prof. dr Vladimir Marinković i Oded Forer.


Prezentacija turističkih potencijala Srbije u Izraelu

Uz podršku Ambasade RS u Izraelu, 7. februara 2018. u Tel Avivu, u hotelu Hilton, održana je prezentacija turističkih potencijala Srbije. Prezentacija je organizovana od strane Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda, u partnerstu sa izraelskom agencijom OpenSky, uz učešće predstavnika turističkih organizacija iz Srbije koji su učestvovali na Međunarodnoj turističkoj izložbi IMTM 2018, većeg broja turističkih predstavnika iz Izraela, kao i predstavnika medija (kako naših, tako i izraelskih).

U prigodnom obraćanju, ambasador Milutin Stanojević je istakao visok stepen turističke razmene, posebno iz pravca Izraela ka Srbiji, ostvaren poslednjih godine, uz isticanje da je rastući trend posebno prisutan u protekloj godini kada je zabeležen rast od 195% u broju noćenja izraelskih turista (Izrael drugi po broju noćenja u Beogradu, a 11. u Srbiji). Tom prilikom, naglasio je da je Srbija oduvek imala prijateljske odnose i veze sa Izraelom, ali da je u poslednjih nekoliko godina, više nego ikad, postala veoma atraktivna lokacija za izraelske turiste, zahvaljujući, između ostalog, i promociji ovakve vrste – kroz okupljanje najznačajnijih turističkih predstavnika obe zemlje na jednom mestu na prezentacijama i sajmovima, ali i aktivnu i kontinuiranu promociju turističkih prednosti Srbije koja se odvija tokom čitave godine. Pozdravio je dosadašnje napore obe strane u cilju daljeg unapređenja turističke saradnje i uputio poziv izraelskoj strani da nastavi da promoviše i otkriva Srbiju kao pogodnu turističku destinaciju, podržavajući pozitivan trend u turističkoj razmeni.

Prezentacije o turističkoj ponudi Srbije su održale Marija Labović, direktor TOS i Jelena Stanković, iz Odeljenja za odnose sa javnošću pri TOB. Ovom prilikom su održani i direktni razgovori (B2B sastanci) izraelskih i srpskih turističkih predstavnika, u cilju konkretizovanja predloga unapređenja saradnje u oblasti turizma.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova