| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje - rad sa strankama:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova.

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli

E-mail: srbambil@netvision.net.il,

s.stoiljkovic@013net.net (ekonomska i konzularna pitanja)

 
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović posetila Izrael

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović posetila je Izrael, gde je u Jerusalimu učestvovala u radu Međunarodnog ministarskog foruma o unutrašnjoj bezbednosti.

U svom istupanju, Hrkalović je upoznala učesnike foruma sa aktivnostima Srbije na očuvanju bezbednosti i što efikasnije borbe protiv terorizma kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, kroz saradnju i koordinaciju sa zemljama regiona, ali i širom sveta. Ona je istakla da je cilj Srbije sprečavanje regrutacije potencijalnih terorista i presecanje kanala njihovog finansiranja i komunikacija.

Forum je održan u periodu od 12. do 14. juna 2018. godine, uz učešće ministara unutrašnjih poslova iz preko 20 zemalja širom sveta. 


Poseta ministra Nenada Popovića Izraelu

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović boravio je od 29. do 30. maja 2018. godine u Izraelu, gde je u Jerusalimu učestvovao na međunarodnoj konferenciji na nivou ministara zaduženih za nauku i tehnologiju „Thinking out of the box“.

Ministar Popović se, na marginama konferencije 29. maja sastao sa ministrom nauke i tehnologije Izraela Ofirom Akunisom, imao bilateralne razgovore sa predstavnicima Nemačke, Češke i Japana i niz susreta sa predstavnicima drugih zemalja učesnika.  Uzeo je aktivno učešće na jednom od panela naslovljenom „Od razvoja proizvoda do globalnog uspeha“.

Narednog dana, 30. maja u Knesetu se sastao sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Izraela Urijem Arijelom, a u Jerusalimskoj patrijaršiji ga je primio patrijarh Teofil III.

Na sastanku sa ministrom Akunisom, razgovarano je o nastavku saradnje Srbije i Izraela u oblastima kosmičke tehnologije i inovacija, a dogovorena je i saradnja u oblasti start-up zajednica i naučno-istraživačkih instituta.

Tokom sastanka sa ministrom Arijelom, razgovarano je o digitalizaciji i primeni IT u poljoprivredi i dogovoreno intenziviranje saradnje srpskih i izraelskih eksperata iz poljoprivrednih instituta putem realizovanja zajedničkih programa u oblastima precizne poljoprivrede i hortikulture.       


Poseta Izraelu direktora Agencije za restituciju Srbije

Direktor Agencije za restituciju Srbije Strahinja Sekulić boravio je 14-17. maja 2018. godine u poseti Izraelu. Poseta je organizovana od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva za socijalnu jednakost Izraela, gde je imao radne sastanke. Ovom prilikom izraelska strana je ponovila ocenu da su zakonska rešenja koja je Srbija usvojila model za regulisanje pitanja povraćaja imovine žrtvama Holokausta bez naslednika, o čemu su Izrael i relevantne jevrejske organizacije i ranije iznosile javne pohvale, uz poziv drugim zemljama da slede primer Srbije. Tokom posete, gospodin Sekulić imao je razgovore i sa predstavnicima Svetske jevrejske organizacije i Svetskog jevrejskog kongresa, a sastao se i sa predstavnicima Udruženja useljenika iz bivše Jugoslavije. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova