| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje - rad sa strankama:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova.

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli

E-mail: srbambil@netvision.net.il,

s.stoiljkovic@013net.net (ekonomska i konzularna pitanja)

 
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Novi počasni konzulat Srbije u Izraelu, na čelu sa Borisom Krasnim

Na prigodnoj svečanosti organizovanoj 10. januara 2018. godine u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, šef državnog Protokola Meron Ruven uručio je Borisu Krasnom egzekvaturu, a ambasador Milutin Stanojević original patentnog pisma, čime je on postao novi počasni konzul Srbije u Izraelu, sa sedištem u Jerusalimu.

Tom prilikom, ambasador Milutin Stanojević istakao je da je otvaranje još jednog počasnog konzulata u Izraelu samo po sebi potvrda dobrih odnosa dve zemlje i izrazio uverenje da će Boris Krasni, kao ugledni konsultant i poslovni čovek, cenjen i van Izraela, doprineti njihovom daljem unapređenju.


Ambasadoru R.Srbije uručena Povelja Države Izrael za izuzetan doprinos jačanju veza između Izraela i Srbije

U Knesetu je 26. decembra 2017. godine održana svečana ceremonija dodele povelja za izuzetan doprinos jačanju veza između Izraela i Srbije u organizaciji predsednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom, poslanika Odeda Forera.

Među dobitnicima je i ambasador Republike Srbije u Državi Izrael Milutin Stanojević, koji je tom prilikom, zahvalivši se na ovom značajnom priznanju, istakao dugogodišnju tradiciju prijateljstva dva naroda, iskovanu u najtežim istorijskim okolnostima, na osnovu koje dve zemlje mogu sa velikim optimizmom da gledaju na razvoj odnosa u budućnosti. Naglasio je da mu je, kao ambasadoru Srbije u Izraelu, angažman značajno olakšan zahvaljujući doprinosu istaknutih pojedinaca, dobitnika povelje, od kojih su mnogi čitavu svoju profesionalnu karijeru posvetili građenju mostova  između dve naroda i dve zemlje, a da mu je kao dobitniku ovog priznanja izuzetna čast što se našao u grupi sa njima.

Dobitnici priznanja su i novinar i predsednik Asocijacije izraelsko-srpskog prijateljstva Majkl Frojnd, dizajner Dan Rajzinger, muzikolog Dušan Mihalek, književnica Ana Šomlo, prevodilac Dina Katan Ben Cion, kao i drugi istaknuti članovi Udruženja Jevreja sa prostora bivše Jugoslavije Mirijam Aviezer, Aleksandar Nikolić, dr Eliezer Papo, Ivan Čerešnječ i urednik biltena "Most" Milan Fogel.

Učesnicima su se obratili i domaćin Oded Forer, direktor za Balkan u MIP Izraela mab. Dan Orijan i inženjer Joseš Žamboki, inicijator osnivanja Izraelsko-srpskog privrednog društva i nekadašnji predsednik Udruženja Jevreja sa prostora bivše Jugoslavije. Njin trojica su, kao potpisnici povelje ispred pomenutih institucija svečano uručivali ova priznanja. 


Poseta ministra Nenada Popovića Izraelu

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović boravio je 23-25. decembra 2017. godine u zvaničnoj poseti Državi Izrael. Tokom posete imao je odvojene sastanke sa ministrom nauke, tehnologije i svemira Ofirom Akunisom, generalnim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Juvalom Rotemom, čelnim ljudima Izraelske agencije za inovacije, naučno-istraživačkog centra Volkani pri Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Univerziteta Bar-Ilan, kao i predstavnicima nekih od vodećih kompanija IT sektora. Ministar Popović posetio je i Memorijalni centar posvećen žrtvama holokausta Jad Vašem u Jerusalimu, gde je položio venac. 

Na sastanku sa ministrom Akunisom dogovoreno je potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti inovacija i digitalne ekonomije između dve zemlje, kao i formiranje međuvladinog komiteta za saradnju. Ovaj susret je obostrano ocenjen kao veoma značajan za dalji razvoj inovacione i naučno-tehnološke saradnje Srbije i Izraela. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova