| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
יצירת קשר

 

שעות פתיחה
ב' – ו': 08:00 – 16:00חגים

כתובת

רח' ד"ר בודנהיימר 10

ת"א יפו 6200814
ישראל
 +9723 / 604 55 35 :טלפון מיקום/מפה 
 +9723 / 604 93 72 סמכות הקונסולרית
 +9723 / 604 94 56 :פקס  קונסולי כבוד 

srbambil@netvision.net.il :אי מייל השגרירות

consular.srb@013net.net : מחלקה קונסולרית

 
 
 
 

 


 
Dobrodošli!

-


 
 
Nastavak sprovođenja izbornih radnji - Parlamentarni izbori 21. juni 2020. godine
Republička izborna komisija je na sednici 11. maja 2020. godine, donela Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih 4. marta 2020. godine. Istovremeno, RIK je donela Rokovnik za vršenje izbornih radnji prema kojem je utvrđeno da se zahtevi državljana Republike Srbije za glasanje u inostranstvu primaju najkasnije do 30. maja 2020. godine (do ponoći po lokalnom vremenu u Srbiji).
 
Izbori za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije će se održati 21. juna 2020. godine. 
 
U skladu sa navedenim, pozivamo sve državljane Republike Srbije koji žive ili privremeno borave u Izraelu da, kako bi ostvarili svoje biračko pravo, podnesu zahtev za glasanje u inostranstvu putem imejla, pošte ili lično u Ambasadi Republike Srbije u Tel Avivu.

Novi termin parlamentarnih izbora u Republici Srbiji 21. juni 2020. godine - PRIJAVA GLASANJA
Postupak prijavljivanja za glasanje na parlamentarim izborima 2020. godine
 
1. Zahtev za glasanje u inostranstvu se može podneti putem emaila, pošte ili lično u Ambasadi. Zahtev za upis treba da sadrži sledeće podatke birača: 
 
- Ime i prezime, ime jednog roditelja
 
- Datum i mesto rođenja
 
- Jedinstveni matični broj građana (JMBG)
 
- Opštinu, grad i adresu prebivališta u Srbiji (opštinu na kojoj se nalazi biračko mesto u Srbiji)*
 
- Opštinu, grad i adresu boravišta u Izraelu, prema kojoj će lice glasati na izborima
 
- Biračko mesto u inostranstvu, odnosno diplomatsko-konzularno predstavništvo Srbije
 
- Potpis podnosioca zahteva
 
- Obavezno je, uz potpisani zahtev, priložiti skenirani ili kopiju važećeg ličnog dokumenta RS - lična karta ili pasoš.
 
2. Ambasada zahtev prosleđuje jedinici lokalne samouprave (opštini) radi izmene biračkog mesta. Opština donosi rešenje o upisu podataka da će lice glasati prema boravištu u inostranstvu i o novom biračkom mestu (Ambasada RS u Tel Avivu).
 
3. Po dobijanju rešenja od opštine iz Srbije, Ambasada obaveštava lice da je učinjena izmena i da građanin može pristupiti glasanju na parlamentarnim izborima 21. juna 2020. godine u Ambasadi RS u Tel Avivu.
 
Ukoliko građanin uopšte nije upisan u birački spisak, potrebno je istovremeno sa zahtevom za glasanje u inostranstvu podneti i zahtev za upis u jedinstveni birački spisak Republike Srbije.
 
ROK za prijavu radi glasanja u Ambasadi Srbije u Tel Avivu je ponoć 30. maja 2020. godine (po lokalnom vremenu u Srbiji). 
 
Za dodatne informacije možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Tel Avivu,
 
na telefone +972 3 604 55 35, +972 3 604 93 72. 
 
 
--------------------------
 
Povodom izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, koji su raspisani za 21. juni 2020.godine, prenosimo obaveštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave:
 
"Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije mogu, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (30. maja 2020. godine), mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za narodne poslanike Narodne skupštine glasati u inostranstvu.
 
Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu obavezno mora da sadrži sledeće podatke: ime, prezime i ime jednog roditelja birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati na predstojećim izborima i potpis podnosioca zahteva.
 
Diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije kome je podnet zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu na propisani način dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u zemlji.
 
Nadležna opštinska, odnosno gradska uprava donosi rešenje o upisivanju podatka da će birač na izborima glasati prema mestu boravišta u inostranstvu i biračko mesto na kome će glasati na isti način i po istom postupku dostavlja diplomatsko-konzularnmo predstavništvu koje je prosledilo zahtev, radi obaveštavanja birača.
 
Po donošenju rešenja da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u inostranstvu i upisu tog podatka u jedinstveni birački spisak, birač se ne upisuje u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska po mestu prebivališta u zemlji, odnosno upisuje se u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska prema mestu boravišta u inostranstvu.
 
Ukazuje se da se podatak o tome da će birač glasati u inostranstvu može upisati u jedinstveni birački spisak samo za lice koje je već upisano u jedinstveni birački spisak. U slučaju da lice koje ima biračko pravo nije upisano u jedinstveni birački spisak za odlučivanje po zahtevu za upis podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu, neophodno je prethodno sprovesti postupak upisa u jedinstveni birački spisak. Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak, istovremeno sa zahtevom za upis podatka da će birač glasati u inostranstvu, podnosi se diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije koje oba zahteva dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi prema poslednjem prebivalištu podnosioca zahteva pre odlaska u inostranstvo, odnosno poslednjem prebivalištu jednog od njegovih roditelja.
 
Takođe, obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije podneti opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu njihovog prebivališta u zemlji zahtev za davanje obaveštenja o podacima koji su o njima upisani u jedinstveni birački spisak.
 
Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – https://upit.birackispisak.gov.rs/." 

 


Мере српских власти на спречавању ширења и сузбијању заразне болести COVID 19, март 2020. године

Држављани Републике Србије који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то из: Италије, Швајцарске, Ирана, Румуније, Шпаније, Немачке, Француске, Аустрије, Словеније и Грчке, обавезно се упућују у изолацију у трајању од 28 дана. 

Српским држављанима који долазе из других држава, одредиће се мера стављања под здравствени надзор у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима)

При уласку у Србију, грађанима ће бити уручено обавезујуће решење.

Примена наведених мера стриктно ће се контролисати, те ће свако непридржавање истих бити најстрожије санкционисано прописаном казном.

Мере забране се односе на све стране држављане (и из трећих земља) који долазе из наведених држава и подручја. 

Двојни држављани могу ући у Србију само уколико прикажу пасош Републике Србије, а не државе која се налази на листи за које важи забрана. 

Одлука је ступила на снагу 14. марта 2020. године  

 

Детаљне информације и процедуре за сва лица на граничним прелазима приликом уласка у Републику Србију можете наћи на интернет страници https://covid19.rs/algoritam1/

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova