| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje - rad sa strankama:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova.

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli

E-mail: srbambil@netvision.net.il,

s.stoiljkovic@013net.net (ekonomska i konzularna pitanja)

 
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Poseta pomoćnika ministra zdravlja Srbije Izraelu

Pomoćnik ministra zdravlja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srbije Danijela Urošević posetila je Izrael, gde je u Tel Avivu učestvovala na sastancima Svetske zdravstvene organizacije i Zdravstvene mreže Jugoistopčne Evrope.

Prvog dana 10. jula 2018. godine, održan je ministarstki sastanak u organizaciji SZO, Ministarstva zdravlja Izraela i Zdravstvene mreže JIE, čija centralna tema je bila unapređenje zdravog starenja. Skup su svojim izlaganjima otvorili pomoćnik ministra zdravlja Izraela Jakov Licman i regionalni direktor SZO za Evropu Žužana Jakab. Narednog dana održan je 40. Plenarni sastanak Zdravstvene mreže JIE, čija je tema bila obezbeđenje primarne zdravstvene zaštite za populaciju koja stari.

Danijela Urošević je aktivno učestvovala na oba skupa, gde je u nekoliko istupanja i prezentacija upoznala učesnike sa situacijom u Srbiji po navedenim pitanjima, kao i sa saradnjom naše zemlje sa SZO u ovim i drugim oblastima. Takođe, predsedavala je sastankom Izvršnog odbora Zdravstvene mreže JIE. 


Marinković u izraelskom Knesetu povodom obeležavanja 70 godina od uspostavljanja Države Izrael

Potpredsednik Narodne skupštine i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Izraelom prof. dr Vladimir Marinković prisustvovao je konferenciji povodom obeležavanja 70 godina osnivanja Države Izrael koja je održana 11. jula 2018. godine u izraelskom Knesetu.

Domaćin konferencije je bio predsednik Kneseta Juli Edelštajn, a prisustvovali su predsednici parlamentarnih grupa prijateljstva sa Izraelom iz 32 zemlje. Marinković je u obraćanju prisutnima posebno naznačio odlične odnose Izraela i Srbije, veliko prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda, koja veže teška zajednička sudbina i borba tokom Drugog svetskog rata.  Dobri odnosi dve zemlje ogledaju se u sve većoj ekonomskoj razmeni, investicijama izraelskih kompanija u Srbiju i ogromnom prilivu turista iz Izraela u Srbiju. On je pozvao predsednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom u izraelskom Knesetu Odeda Forera da poseti Srbiju i da se na taj način maksimalno intenzivira parlamentarna saradnja, koja je od velikog značaja za sveukupne odnose dve zemlje.

Ova poseta je realizovana posle veoma uspešne posete predsednice Narodne skupštine Maje Gojković Knesetu, u februaru ove godine, koja je širom otvorila vrata za saradnju parlamentaraca i parlamentarnih odbora.


Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović posetila Izrael

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović posetila je Izrael, gde je u Jerusalimu učestvovala u radu Međunarodnog ministarskog foruma o unutrašnjoj bezbednosti.

U svom istupanju, Hrkalović je upoznala učesnike foruma sa aktivnostima Srbije na očuvanju bezbednosti i što efikasnije borbe protiv terorizma kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, kroz saradnju i koordinaciju sa zemljama regiona, ali i širom sveta. Ona je istakla da je cilj Srbije sprečavanje regrutacije potencijalnih terorista i presecanje kanala njihovog finansiranja i komunikacija.

Forum je održan u periodu od 12. do 14. juna 2018. godine, uz učešće ministara unutrašnjih poslova iz preko 20 zemalja širom sveta. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova