| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje - rad sa strankama:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova, uz mogućnost zakazivanja termina unapred drugim radnim danima.

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Međunarodni javni konkurs za izradu idejnog rešenja za spomen-obeležje Zoranu Đinđiću

Obaveštavamo vas da je Gradska uprava Grada Beograda, Sekretarijat za kulturu, objavio Javni međunarodni otvoreni dvostepeni konkurs za izradu idejnog rešenja za spomen- obeležje Zoranu Đinđiću na Studentskom trgu u Beogradu.

Smisao umetničkog i programskog rešenja je dostojno obeležavanje sećanja na Zorana Đinđića, na njegov život, delo i društvene i istorijske promene koje je pokrenuo u Srbiji, kao i na tragičnu smrt na ulazu u zgradu Vlade Republike Srbije 12. marta 2003. godine.

Zoran Đinđić je jedan od osnivača Demokratske stranke u kojoj je u septembru 1990. godine izabran za predsednika Izvršnog odbora, a u januaru 1994. za predsednika te stranke. Bio je viši naučni saradnik u Centru za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu, poslanik u sva tri višestranačka saziva Narodne skupštine Republike Srbije i Veću republika Skupštine SRJ.

Za gradonačelnika Beograda izabran je 21. februara 1997, ispred koalicije "Zajedno" koja je na lokalnim izborima 1996. odnela pobedu u više gradova u Srbiji. U junu 2000. godine Đinđić je preuzeo funkciju koordinatora u Savezu za promene, a potom postao i šef Centralnog izbornog štaba i koordinator promotivne kampanje DOS-a za izbore koji su održani 24. septembra 2000. Na tim izborima Đinđić je izabran za poslanika u Veću republika Skupštine SRJ. Za premijera Srbije izabran je 25. januara 2001. nakon pobede DOS-a na republičkim parlamentarnim izborima u decembru 2000. godine.

Dr Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. ispred zgrade Vlade Republike Srbije, zato što je pokušao da Srbiju oslobodi prošlosti i odvede je u budućnost. Đinđić je iza sebe ostavio suprugu Ružicu, kćerku Jovanu i sina Luku.

Detaljnije informacije o konkursu možete pronaći na linku: SPOMEN-OBELEŽJE ZORANU ĐINĐIĆU


Izbori za predsednika Republike Srbije - glasanje u inostranstvu

Obaveštavamo da su izbori za predsednika Republike Srbije raspisani za 2. april 2017. godine. Svi punoletni državljani Republike Srbije imaju pravo da na predstojećim izborima glasaju u inostranstvu, ukoliko su upisani u jedinstveni birački spisak i ukoliko se blagovremeno, tj. do 11. marta 2017. godine prijave diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije za glasanje u inostranstvu.

Zahtev zа upis u jedinstveni birаčki spisаk podаtkа o tome dа će birаč glаsаti u inostrаnstvu (možete preuzeti ovde) obаvezno morа dа sаdrži sledeće podаtke: ime, prezime i ime jednog roditeljа birаčа; jedinstveni mаtični broj birаčа; opštinu, odnosno grаd i аdresu prebivаlištа birаčа u zemlji, kаo i podаtke o opštini, odnosno grаdu i аdresi borаvištа u inostrаnstvu premа kojoj će birаč glаsаti nа predstojećim izborimа.

Uz popunjen i potpisan zahtev potrebno je Ambasadi Republike Srbije u Izraelu – Tel Aviv, lično ili redovnom poštom na adresu Bodenheimer 10, 62008 Tel Aviv, na e-mail: srbambil@netvision.net.il ili na faks: +972 3604-94-56, dostaviti i kopiju važećeg pasoša R. Srbije, lične karte ili vozačke dozvole.

U slučaju da lice koje ima biračko pravo nije upisano u jedinstveni birački spisak, neophodno je prethodno sprovesti postupak upisa u jedinstveni birački spisak. Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak (možete preuzeti ovde), istovremeno sa zahtevom za upis podataka da će birač glasati u inostranstvu, podnosi se Ambasadi Republike Srbije u Izraelu, koja oba zahteva dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi prema poslednjem prebivalištu podnosioca zahteva pre odlaska u inostranstvo, odnosno poslednjem prebivalištu jednog od njegovih roditelja.

Takođe, obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije podneti opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu njihovog prebivališta u zemlji zahtev za davanje obaveštenja o podacima koji su o njima upisani u jedinstveni birački spisak.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal - unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

 


Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić posetio Izrael

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je, tokom svoje radne posete Izraelu 5.januara 2017.godine, sa najvišem zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova, sa ministrom za regionalnu saradnju Izraela Cahijem Hanegbijem i zamenikom ministra spoljnih poslova pri Kabinetu premijera Majklom Orenom.

Tom prilikom konstatovan je visok stepen prijateljstva dve zemlje i dva naroda, posebno potvrđen u najtežim momentima istorije. Ministar Dačić posebno je zahvalio za podršku i razumevanje Izraela po pitanju KiM, a izraelska strana potvrdila je čvrsto opredeljenje da ostane na toj poziciji. Sagovornici ministra Dačića su i ovom prilikom izrazili zahvalnost zbog usvajanja Zakona o restituciji žrtvama Holokausta u Srbiji i opredeljenje Srbije da okonča projekat izgradnje Memorijalnog centra Staro sajmište. 

Ova poseta, kako je zajednički konstatovano, predstavlja još jednu potvrdu veoma dobrih odnosa dve zemlje i sve boljeg međusobnog razumevanja po pitanjima od obostranog interesa. 

 

Tokom posete, ministar Dačić obišao je Memorijalni centar Holokausta Jad Jašem u Jerusalimu, gde je položio venac u Dvorani sećanja i poklonio se žrtvama stradalih u Jasenovcu. Posetio je i grob Šimona Peresa, bivšeg predsednika Izraela, gde je položio venac. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova