| |     latinica | english  
Насловна
Безбедносна ситуација у Израелу

Поводом погоршања ситуације у региону и потенцијалне ескалације сукоба у непосредном израелском окружењу, као и опасности од њиховог преливања на Израел, грађанима Републике Србије који бораве на територији Израела препоручује се додатни опрез и избегавање кретања у пограничном појасу на северу Израела. Сугерише се такође и благовремено информисање о склоништима у непосредној близини места боравка, као и смањење интензитета кретања у областима удаљеним од места пребивалишта.

Све додатне информације могу се наћи на сајту Команде цивилне заштите (Home Front Command) - www.oref.org.il

Препоручујемо грађанима Републике Србије да носе са собом лична документа, укључујући путне исправе, као и извесну количину готовине за потребе транспорта у случајевима хитне евакуације.

Напомињемо да израелски центар цивилне заштите обезбеђује пакете за личну заштиту (гас маске) само израелским држављанима и лицима која имају одобрено стално настањење, односно поседују израелску личну карту. Такође, наглашавамо и да Амбасада не располаже пакетима за заштиту и није у могућности да их обезбеди. Грађани Републике Србије који то желе, могу да набаве гас маске посредством компанија које се баве њиховом продајом и дистрибуцијом.

Амбасада Републике Србије доступна је нашим грађанима 24 часа дневно на телефон +972-3-603-5535 и настојаће да посредством интернет сајта www.telaviv.mfa.gov.rs благовремено обавештава о безбедносним аспектима боравка у Израелу. 

Нашим грађанима сугеришемо да се упознају са општим препорукама о путовању и боравку у Израелу, које се налазе на сајту Министарства спољних послова Републике Србије, као и да се придржавају упутстава Команде за цивилну заштиту о поступању у случају оглашавања сирене за опасност.

Препоручујемо нашим грађанима да контактирају Амбасаду уколико бораве или намеравају да путују у Израел.


Верзија за штампу
Архива вести
Безбедносна ситуација у Израелу