| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време Амбасаде
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Радно време Конзуларног одељења    (пријем странака) 

Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова

 

Празници

Адреса

10 Dr Bodenheimer Street
62008 Tel Aviv
Israel

Телефон:  +972 3 604 55 35 Локација/Мапа
Телефон:  +972 3 604 93 72 Конзуларна надлежност
Факс:        +972 3 604 94 56 Почасни конзули

Амбасада: srbambil@netvision.net.il

Конзуларно одељење: consular.srb@013net.net

 


 
 
 
Отварање Радионице српског језика, културе и историје у Амбасади Републике Србије у Тел Авиву, новембар 2020. године

Уз дружење деце и родитеља, у петак 20.11.2020. у Амбасади Републике Србије у Тел Авиву је по први пут отворена Радионица српског језика, културе и историје. На наше задовољство уписано је 34 деце, узраста од 6  до 17 година, које ће похађати поподневну наставу сваког петка од 27. новембра 2020. године. 

На настави српског језика, ћириличног и латиничног писма, културе, историје, географије, ђаци ће научити више о земљи њихових родитеља и бака и дека. Такође, обележаваће се наши празници, организоваће се приредбе, као и излети у природи. 

Радио-телевизија Србије, 26.11.2020Радионица српског језика, културе и историје у Тел Авиву 

БН Телевизија, 25.11.2020. - Почела са радом Радионица српског језика у Израелу

Управа за дијаспору и Србе у региону, 24.11.2020. - Радионица српског језика, културе и историје у Тел Авиву

 

 


Обележавање Дана примирја у Првом светском рату у Израелу - полагање венаца на савезничким војним гробљима у Рамли и Беер Шеви, новембар 2020. године

Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату (11.11.1918.) у среду 11.11.2020. године г. Михајло Трипић, отправник послова ad interim и изасланик одбране потпуковник Миломир Исаиловић одали су почаст страдалим српским војницима у Великом рату (1914-1918) полажући венац у име Амбасаде Републике Србије у Израелу на војни меморијал - савезничко гробље у Рамли код Тел Авива. У склопу војног гробља налази се десет гробова припадника Југословенске војске који су ратовали у саставу савезничких снага на Блиском истоку током Другог светског рата. 

Истим поводом г. Александар Николић, почасни конзул Републике Србије са седиштем у Беер Шеви, јурисдикционо задужен за Јужни дистрикт у Израелу, у име Конзулата положио је венац на савезничком војном гробљу у Беер Шеви

 

 

Oпширније...
Радионица српског језика, културе и историје, новембар 2020. године
 
 
 
Драги наши сународници и пријатељи,
 
Имамо задовољство да вас обавестимо да Амбасада Републике Србије у Тел Авиву, по први пут у Израелу покреће радионицу српског језика, културе и историје.
 
Циљ нам је да деца, уз вежбе читања и писања, савладају ћирилично и латинично писмо, те кроз наставу, разговор, певање и друштвене игре науче о нашој земљи и народу, култури и традицији, историјским догађајима, истакнутим личностима из области уметности, науке и друштва.
 
Током школске године у Амбасади би се, уз учествовање деце, обележавали наши празници, организовале приредбе и прославе, а радионица би такође укључивала излете у природу, приказивање домаћих филмова, посете музејима и остале активности.
 
На овај начин би се међу најмлађим нараштајем што очувао, што развио део идентитета њихових родитеља, бака и дека и ранијих предака рођених у Србији, а потом придошлих у Израел.
 
Радионицу ће, уз помоћ особља Амбасаде, водити Јелена Михаиловић Розенцвајг, наставница историје и географије у Гимназији Херцлија у Тел Авиву, која има богато искуство у предавању српског језика и наведених предмета.
 
Радионице су намењене за ђаке узраста од 6 до 17 година. С обзиром на мере заштите од COVID-19 у почетку ће се предавања организовати преко ZOOM платформе, а потом ће се, када се ситуација побољша, деца и родитељи упознати у Амбасади, где ће се радионица организовати сваког петка, од 13 до 15 часова.
 
Рок за пријаву је 16. новембар 2020, а почетак радионице 20. новембра 2020. године.
 
Уколико желите да ваша деца науче српски језик и ћирилицу, историју и географију наше земље, молимо вас да попуните пријаву на следећем линку, а за сва питања можете се обратити на наш мејл srpskizadecu.il@gmail.com Јелени Михаиловић Розенцвајг и Душану Вујовићу, конзулу у Амбасади. 
 

Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова