| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Конзуларно одељењe - рад са странкама:
Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова.


Празници

Адреса
10, Bodenheimer St.
62008 ТЕЛ АВИВ
ИЗРАЕЛ

Телефон:  +9723 / 604-55-35 Локација/Мапа
Телефон:  +9723 / 604-93-72 Конзуларна надлежност
Факс:        +9723 / 604-94-56 Почасни конзули

Е-mail: srbambil@netvision.net.il,

s.stoiljkovic@013net.net (за економска и конзуларна питања)

 
Веб сајт: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Добродошли!

Поштовани посетиоци,

 

Добродошли на званичну интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Држави Израел.

Част ми је да представљам Србију у Израелу и да, заједно са службеницима Амбасаде, активно допринесем развоју наших односа на политичком, економском, културном, конзуларном и свим другим пољима, као и јачању директних веза између грађана наше две пријатељске земље.

Интернет страница, уз корисне линкове, нуди основне информације о Републици Србији, као и информације о активностима Амбасаде у Израелу. Поред тога, она обухвата и посебан одељак о услугама које пружа конзуларно одељење Амбасаде.

Надам се да ће вам наведене информације бити од користи, као и да ће адекватно одговорити на ваше упите. Истовремено, ваши коментари и сугестије у циљу побољшања и унапређења презентованог садржаја су свакако добродошли.

 

С поштовањем,

Милутин Станојевић

амбасадор 


 
 
Конкурс за суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

Конкурс за суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону расписује се једном годишње, а ове године ће трајати до 30. марта.

Информације, услови и начин реализације Конкурса могу се наћи на следећим линковима:

За дијаспору:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-finansiranje-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/

За Србе у региону:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-finansiranje-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/

 


Посета председнице Народне Скупштине Републике Србије Држави Израел

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић боравила је, на позив председника Кнесета Јулија Еделштајна, у званичној посети Држави Израел 13-14. фебруара 2018. године.

Гојковић и Еделштајн имали су веома садржајан састанак на коме су обострано потврђени добри односи Србије и Израела базирани на традицији пријатељства два народа и истакнута спремност и отвореност за сарадњу, како у оквиру одбора два парламента и парламентарних група пријатељства, тако и на мултилатералном плану у оквиру међународних парламентарних организација. Председници двају парламената су разговарали и о продубљивању сарадње у областима економије, информационих технологија, иновација, грађевине, пољопривреде и туризма.

Поред састанка са Еделштајном, председница Народне скупштине имала је одвојене састанке и са лидером опозиције у Кнесету Исаком Херцогом и лидером странке „Јеш Атид“ послаником Јаиром Лапидом.

Током посете, председница Народне скупштине обишла је меморијални центар посвећен жртвама холокауста „Јад Вашем“ у Јерусалиму, где је у „Дворани сећања“ полагањем венца одала пошту жртвама холокауста у Другом светском рату, посебно се поклонивши жртвама усташког логора Јасеновац.

 

Ова посета имала је и посебан историјски аспект, с обзиром да се радило о првој посети председника Народне скупштине Републике Србије Држави Израел. Обострано је оцењена као изузетно значајна за даљи развој парламентарне сарадње, али и шире за развој укупних билатералних односа две земље. Њеној успешној реализацији, својим учешћем, допринели су и председници парламентарних група пријатељства потпредседник НС РС проф. др Владимир Маринковић и Одед Форер.  


Презентација туристичких потенцијала Србије у Израелу

Уз подршку Амбасаде РС у Израелу, 7. фебруара 2018. у Тел Авиву, у хотелу Хилтон, одржана је презентација туристичких потенцијала Србије. Презентација је организована од стране Туристичке организације Србије и Туристичке организације Београда, у партнерсту са израелском агенцијом OpenSky, уз учешће представника туристичких организација из Србије који су учествовали на Међународној туристичкој изложби ИМТМ 2018, већег броја туристичких представника из Израела, као и представника медија (како наших, тако и израелских).

У пригодном обраћању, амбасадор Милутин Станојевић је истакао висок степен туристичке размене, посебно из правца Израела ка Србији, остварен последњих године, уз истицање да је растући тренд посебно присутан у протеклој години када је забележен раст од 195% у броју ноћења израелских туриста (Израел други по броју ноћења у Београду, а 11. у Србији). Том приликом, нагласио је да је Србија одувек имала пријатељске односе и везе са Израелом, али да је у последњих неколико година, више него икад, постала веома атрактивна локација за израелске туристе, захваљујући, између осталог, и промоцији овакве врсте – кроз окупљање најзначајнијих туристичких представника обе земље на једном месту на презентацијама и сајмовима, али и активну и континуирану промоцију туристичких предности Србије која се одвија током читаве године. Поздравио је досадашње напоре обе стране у циљу даљег унапређења туристичке сарадње и упутио позив израелској страни да настави да промовише и открива Србију као погодну туристичку дестинацију, подржавајући позитиван тренд у туристичкој размени.

Презентације о туристичкој понуди Србије су одржале Марија Лабовић, директор ТОС и Јелена Станковић, из Одељења за односе са јавношћу при ТОБ. Овом приликом су одржани и директни разговори (B2B састанци) израелских и српских туристичких представника, у циљу конкретизовања предлога унапређења сарадње у области туризма.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова