| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Конзуларно одељењe - рад са странкама:
Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова, уз могућност заказивања термина унапред другим радним данима.


Празници

Адреса
10, Bodenheimer St.
62008 ТЕЛ АВИВ
ИЗРАЕЛ

Телефон:  +9723 / 604-55-35 Локација/Мапа
Телефон:  +9723 / 604-93-72 Конзуларна надлежност
Факс:        +9723 / 604-94-56 Почасни конзули
Е-mail: srbambil@netvision.net.il  
Веб сајт: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Добродошли!

Поштовани посетиоци,

 

Добродошли на званичну интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Држави Израел.

Част ми је да представљам Србију у Израелу и да, заједно са службеницима Амбасаде, активно допринесем развоју наших односа на политичком, економском, културном, конзуларном и свим другим пољима, као и јачању директних веза између грађана наше две пријатељске земље.

Интернет страница, уз корисне линкове, нуди основне информације о Републици Србији, као и информације о активностима Амбасаде у Израелу. Поред тога, она обухвата и посебан одељак о услугама које пружа конзуларно одељење Амбасаде.

Надам се да ће вам наведене информације бити од користи, као и да ће адекватно одговорити на ваше упите. Истовремено, ваши коментари и сугестије у циљу побољшања и унапређења презентованог садржаја су свакако добродошли.

 

С поштовањем,

Милутин Станојевић

амбасадор 


 
 
Meђународни јавни конкурс за израду идејног решења за спомен-обележје Зорану Ђинђићу

Обавештавамо вас да је Градска управа Града Београда, Секретаријат за културу, објавио Јавни међународни отворени двостепени конкурс за израду идејног решења за спомен- обележје Зорану Ђинђићу на Студентском тргу у Београду.

Смисао уметничког и програмског решења је достојно обележавање сећања на Зорана Ђинђића, на његов живот, дело и друштвене и историјске промене које је покренуо у Србији, као и на трагичну смрт на улазу у зграду Владе Републике Србије 12. марта 2003. године.

Зоран Ђинђић је један од оснивача Демократске странке у којој је у септембру 1990. године изабран за председника Извршног одбора, а у јануару 1994. за председника те странке. Био је виши научни сарадник у Центру за филозофију и друштвену теорију у Београду, посланик у сва три вишестраначка сазива Народне скупштине Републике Србије и Већу република Скупштине СРЈ.

За градоначелника Београда изабран је 21. фебруара 1997, испред коалиције "Заједно" која је на локалним изборима 1996. однела победу у више градова у Србији. У јуну 2000. године Ђинђић је преузео функцију координатора у Савезу за промене, а потом постао и шеф Централног изборног штаба и координатор промотивне кампање ДОС-а за изборе који су одржани 24. септембра 2000. На тим изборима Ђинђић је изабран за посланика у Већу република Скупштине СРЈ. За премијера Србије изабран је 25. јануара 2001. након победе ДОС-а на републичким парламентарним изборима у децембру 2000. године.

Др Зоран Ђинђић је убијен 12. марта 2003. испред зграде Владе Републике Србије, зато што је покушао да Србију ослободи прошлости и одведе је у будућност. Ђинђић је иза себе оставио супругу Ружицу, кћерку Јовану и сина Луку.

Детаљније информације о конкурсу можете пронаћи на линку: СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ


Избори за председника Републике Србије - гласање у иностранству

Обавештавамо да су избори за председника Републике Србије расписани за 2. април 2017. г. Сви пунолетни држављани Републике Србије имају право да на предстојећим изборима гласају у иностранству, уколико су уписани у јединствени бирачки списак и уколико се благовремено, тј. до 11. марта 2017.г. пријаве дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије за гласање у иностранству. 

Захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству (можете преузети овде) обавезно мора да садржи следеће податке: име, презиме и име једног родитеља бирача; јединствени матични број бирача; општину, односно град и адресу пребивалишта бирача у земљи, као и податке о општини, односно граду и адреси боравишта у иностранству према којој ће бирач гласати на предстојећим изборима.

Уз попуњен и потписан захтев потребно је Амбасади Републике Србије у Израелу – Тел Авив, лично или редовном поштом на адресу Bodenheimer 10, 62008 Tel Aviv, на е-маил srbambil@netvision.net.il или на факс +9723 604-94-56, доставити и копију важећег пасоша Р. Србије, личне карте или возачке дозволе.

У случају да лице које има бирачко право није уписано у јединствени бирачки списак, неопходно је претходно спровести поступак уписа у јединствени бирачки списак. Захтев за упис у јединствени бирачки списак (можете преузети овде), истовремено са захтевом за упис података да ће бирач гласати у иностранству, подноси се Амбасади Републике Србије у Израелу, која оба захтева доставља надлежној општинској, односно градској управи према последњем пребивалишту подносиоца захтева пре одласка у иностранство, односно последњем пребивалишту једног од његових родитеља.

Такође, обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да могу преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије поднети општинској, односно градској управи по месту њиховог пребивалишта у земљи захтев за давање обавештења о подацима који су о њима уписани у јединствени бирачки списак.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе – http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal - уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.


Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић посетио Израел

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је, током своје радне посете Израелу 5.јануара 2017.године, са највишим званичнима Министарства спољних послова, са министром за регионалну сарадњу Израела Цахијем Ханегбијем и замеником министра спољних послова при Кабинету премијера Мајклом Ореном.

Том приликом констатован је висок степен пријатељства две земље и два народа, посебно потврђен у најтежим моментима историје. Министар Дачић посебно је захвалио за подршку и разумевање Израела по питању КиМ, а израелска страна потврдила је чврсто опредељење да остане на тој позицији. Саговорници министра Дачића су и овом приликом изразили захвалност због усвајања Закона о реституцији жртвама Холокауста у Србији и опредељење Србије да оконча пројекат изградње Меморијалног центра Старо сајмиште.

Ова посета, како је заједнички констатовано, представља још једну потврду веома добрих односа две земље и све бољег међусобног разумевања по питањима од обостраног интереса.

 

Током посете, министар Дачић обишао је Меморијални центар Холокауста Јад Вашем у Јерусалиму, где је положио венац у Дворани сећања и поклонио се жртвама страдалих у Јасеновцу. Посетио је и гроб Шимона Переса,  бившег председника Израела, где је положио венац.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова