| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Конзуларно одељењe - рад са странкама:
Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова.


Празници

Адреса
10, Bodenheimer St.
62008 ТЕЛ АВИВ
ИЗРАЕЛ

Телефон:  +9723 / 604-55-35 Локација/Мапа
Телефон:  +9723 / 604-93-72 Конзуларна надлежност
Факс:        +9723 / 604-94-56 Почасни конзули

Е-mail: srbambil@netvision.net.il,

 

 
Веб сајт: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Добродошли!

Поштовани посетиоци,

 

Добродошли на званичну интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Држави Израел.

Част ми је да представљам Србију у Израелу и да, заједно са службеницима Амбасаде, активно допринесем развоју наших односа на политичком, економском, културном, конзуларном и свим другим пољима, као и јачању директних веза између грађана наше две пријатељске земље.

Интернет страница, уз корисне линкове, нуди основне информације о Републици Србији, као и информације о активностима Амбасаде у Израелу. Поред тога, она обухвата и посебан одељак о услугама које пружа конзуларно одељење Амбасаде.

Надам се да ће вам наведене информације бити од користи, као и да ће адекватно одговорити на ваше упите. Истовремено, ваши коментари и сугестије у циљу побољшања и унапређења презентованог садржаја су свакако добродошли.

 

С поштовањем,

Милутин Станојевић

амбасадор 


 
 
Министарство спољних послова суфинансира пројекте јачања веза између Србије и Срба у дијаспори

Министарство спољних послова Србије расписало је конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза између Србије и Срба у дијаспори. Све информације о конкурсима и процедури пријављивања могу се пронаћи на линку http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/   


Свечано откривање плоче на српском језику у Јардениту, месту Христовог крштења на реци Јордан

У Јардениту, локацији на реци Јордан означеној у Израелу као место Христовог крштења, 1. марта 2019. године свечано је откривена плоча са ћириличним натписом на српском језику - цитатом из Новог завета.

Израда и постављање натписа омогућена је донацијама ходочасника из Србије, посебно прилозима поклоника из Шапца, уз подршку старешине храма СПЦ „Св. Апостола Петра и Павла“ проте Томислава Лукића. У присуству неколико десетина поклоника из Србије, плочу са натписом свечано су открили, уз краћу церемонију и пригодне говоре, директорка Јарденит-центра Сарит Гани, амбасадор Србије Милутин Станојевић и прота Томислав Лукић. Ово је 112. плоча отворена у Јардениту, на исто толико језика и са истим цитатом из Јеванђеља по Марку - поглавље 1:9-11 - који се односи на чин светог крштења у реци Јордан.

У свом обраћању амбасадор Станојевић поздравио је постављање српског ћириличног натписа међу толико других из света, честитајући проти Томиславу, донаторима и поклоницима на овом чину. Како је истакао, иако није извесно да ли је ова локација аутентично место Христовог крштења, сама чињеница да се ради о реци Јордан која има третман светилишта за све хришћане у свету и месту које годишње посећује више од пола милиона хришћанских ходочасника, сведочи о великом значају постављања српског натписа, посебно за српске вернике и поклонике.   


Ућешће градоначелника из Србије на међународној конференцији градоначелника у Израелу

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић учествовали су на 33. међународној конференцији градоначелника (Јерусалим, Тел Авив 24-28. фебруара 2019. године), на којој су учешће узела укупно 25 градоначелника из света.  

Тема конференције - организоване од стране Америчког јеврејског конгреса, Америчког савета за светско јеврејство, Федерације локалних управа Израела и Министарства спољних послова Израела - била је "Иновативни градови", као и актуелни проблеми и изазови са којима се суочавају урбани центри, те питања одрживог развоја градова, коришћење иновација, високе технологије, енергије и кибернетике. У оквиру програма госте је примио и премијер Израела Бенјамин Нетанијаху. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова