| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време Амбасаде

Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Радно време Конзуларног одељења    (пријем странака)

Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова

 

Празници

Адреса

10 Dr Bodenheimer Street
62008 Tel Aviv
Israel

Телефон:  +972 3 604 55 35 Локација/Мапа
Телефон:  +972 3 604 93 72 Конзуларна надлежност
Факс:        +972 3 604 94 56 Почасни конзули

Амбасада: srb.emb.israel@mfa.rs

Конзуларно одељење: consular.srb@013net.net

Covid-19 – услови за улазак у Републику Србију

(ажурирано 03.05.2022.)

Нема ограничења за улазак у Републику Србију.

Препорука за ношење маски у затвореном простору остаје на снази, док је ношење маски у здравственим установама обавезно.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Одлука о конкурсу за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, април 2022. године

 

Обавештавамо да је министар спољних послоав Никола Селаковић донео Одлуку о суфинансирању пројеката који својим квалитетом допиносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре бр. 52-229/30-2022/01 од 11. априла 2022. године.  

Одлуке се могу се наћи на интернет страници Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије. 

 


Честитка председника Државе Израел, април 2022.
 
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Државе Израел Исака Херцога, у којој се каже:  
 
„У име народа и Државе Израел, задовољство ми је да Вам упутим најсрдачније честитке на поновном избору за председника. Ове године обележавамо 30 година дипломатских односа Републике Србије и Државе Израел.
Желео бих да искористим ову прилику да Вам изразим колективну захвалност Израела за непоколебљиво пријатељство и Вашу посвећеност неговању успомена на страдале током Холокауста. Захвалан сам на Вашим напорима да подстакнете доношење закона којим се јеврејској заједници враћа имовина одузета током рата, као и за подршку оснивању Музеја Холокауста у Београду. Радо се сећамо и дубоко ценимо Вашу посету Израелу 2020. године и учешће на свечаности одржаној у част 75. годишњице од ослобађања Аушвица.
Док се сећамо наше прошлости, гледамо и у садашњост и прилике које нас очекују. Отварање Привредне коморе Србије у Јерусалиму 2021. године представља важан корак ка јачању наших билатералних односа. Веома ми је драго што је уважена министарка трговине и туризма том приликом допутовала у Израел.
Примите моје искрене жеље за успех током Вашег предстојећег мандата. Желим да Вам упутим најсрдачнији позив да посетите Јерусалим наредне године како бисмо разговарали о даљем продубљивању партнерства између наша два народа“, наводи се у честитки председника Херцога.
 
 
Извор/Фото: www.predsednik.rs 
 

РИК усвојио одлуку о отварању 77 бирачких места у иностранству, март 2022. године
Републичка изборна комисија је на својој 26. седници усвојила Одлуку о одређивању бирачких места у иностранству за гласање на изборима за председника Републике и изборима за народне посланике Народне скупштине који се одржавају 3. априла 2022. године.
 
Гласање ће бити организовано у 34 државе, односно на 77 бирачких места.
 
То је највећи број бирачких места који ће бити отворен у иностранству од 2004. године када је припадницима дијаспоре омогућено да гласају у иностранству.
 
За гласање у иностранству пријавило се око 40 хиљада држављана Републике Србије, што је такође највећи број пријављених бирача од када се избори спроводе и у иностранству.
 
Државе у којима ће бити организовано гласање: Аустрија, Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Велика Британија, Грчка, Данска, Италија, Канада, Катар, Кипар, Либан, Луксембург, Малта, Мађарска, Немачка, Норвешка, Румунија, Русија, Северна Македонија, Сједињене Америчке Државе, Словачка, Словенија, Турска, Уједињени Арапски Емирати, Финска, Француска, Холандија, Хрватска, Црна Гора, Чешка, Швајцарска, Шведска и Шпанија.
 
Гласачка места ће бити отворена 3. априла од 7 до 20 сати по локалном времену, изузев у Великој Британији, САД и Канади где ће се, због временске зоне, гласање одржати 2. априла у истом временском интервалу по локалном времену.
 
Одлуку Републичке изборне комисије  са детаљном листом свих 77 бирачких места у иностранству можете преузети овде.
 
Извор: МСП РС

Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова