| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Конзуларно одељењe - рад са странкама:
Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова.


Празници

Адреса
10, Bodenheimer St.
62008 ТЕЛ АВИВ
ИЗРАЕЛ

Телефон:  +9723 / 604-55-35 Локација/Мапа
Телефон:  +9723 / 604-93-72 Конзуларна надлежност
Факс:        +9723 / 604-94-56 Почасни конзули

Е-mail: srbambil@netvision.net.il,

 

 
Веб сајт: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Добродошли!

Поштовани посетиоци,

 

Добродошли на званичну интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Држави Израел.

Част ми је да представљам Србију у Израелу и да, заједно са службеницима Амбасаде, активно допринесем развоју наших односа на политичком, економском, културном, конзуларном и свим другим пољима, као и јачању директних веза између грађана наше две пријатељске земље.

Интернет страница, уз корисне линкове, нуди основне информације о Републици Србији, као и информације о активностима Амбасаде у Израелу. Поред тога, она обухвата и посебан одељак о услугама које пружа конзуларно одељење Амбасаде.

Надам се да ће вам наведене информације бити од користи, као и да ће адекватно одговорити на ваше упите. Истовремено, ваши коментари и сугестије у циљу побољшања и унапређења презентованог садржаја су свакако добродошли.

 

С поштовањем,

Милутин Станојевић

амбасадор 


 
 
Запажено учешће Србије на Међународном сајму туризма у Тел Авиву – ИМТМ 2019

У Тел Авиву је 12-13. фебруара 2019. године одржан Међународни сајам туризма – ИМТМ 2019, на коме су, у оквиру веома посећеног штанда Србије, туристичке потенцијале земље представиле Туристичка организација Србије, Туристичка организација Београда, Туристичка организација Суботице, Ер Србија и неколико агенција. Првог дана сајма Београд је добио признање као једна од најпопуларнијих дестинација израелских туриста у 2018. години, према ранг листи најзначајнијег израелског портала за путовања Lametayel. Признање, у форми плакете, уручено је заменику директора ТОБ-а Слободану Унковићу. Туристи из Израела су у 2018. години били на 7. месту по броју остварених ноћења у Београду и у првих 15 по броју долазака у Београд.

Учешће туристичког сектора Србије на сајму у Тел Авиву својим присуством су подржали амбасадор Милутин Станојевић и саветник Дејан Благојевић. 


Откривање спомен обележја "Кладовског транспорта" у Кфар Саби

У Кфар Саби је, у организацији градске управе, 1. фебруара 2019. године откривено спомен обележје „Кладово Шабац“, посвећено пострадалим јеврејским избеглицима из „Кладовског транспорта“. Присутнима су се обратили заменик градоначелника Кфар Сабе Амир Колман, амбасадор Србије Милутин Станојевић, амбасадор Аустрије Мартин Вајс, директорка основне школе „Бен Гурион“ Маја Ганон, као и представник удружења „Кладово-Шабац“ Офер Рот испред родбине и потомака преживелих.

У свом обраћању амбасадор Милутин Станојевић је истакао значај чувања успомене на ову трагедију у којој је убијена већина од око 1200 јеврејских избеглица, као и неопходност неговања сећања на све убијене Србе, Јевреје и Роме током немачке окупације Србије у Другом светском рату. У том смислу похвалио је активности које су у том циљу претходних година организовали град Кфар Саба и његови житељи, посебно истакавши активности школе „Бен Гурион“, њеног наставног особља, ђака и родитеља. Указао је да у Србији на неколико локација, у Београду, Шапцу и локацији Засавица у његовој близини, као и самом Кладову, постоје спомен обележје посвећена "Кладовском транспорту", на којима се сваке године организују комеморативни скупови. Такође, присутне је упознао и да општина Кладово сваког маја организује „Семинаре о Јеврејским породицама“ посвећене чувању успомене на жртве конвоја. Амбасадор је истакао да је поносан на тадашње житеље Кладова и Шапца који су учинили све што је било у њиховој моћи у датим околностима да олакшају патње ових Јевреја и спасу их. Посебно је истакао значај сећања на трагедију Холокауста и образовања нових покољења о њој, јер се једино на тај начин може спречити да се она понови.  


Држављани Федерације Св. Китс и Невис и Републике Палау без визе у Србију

У складу са одлуком Владе Републике Србије, почев од 25. јануара 2019. године, држављани Федерације Св. Китс и Невис и Републике Палау, носиоци свих врста пасоша, могу да без визе улазе, транзитирају и бораве на територији Републике Србије до 90 дана од датума уласка у земљу, у периоду од 180 дана.   


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова