| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Конзуларно одељењe - рад са странкама:
Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова.


Празници

Адреса
10, Bodenheimer St.
62008 ТЕЛ АВИВ
ИЗРАЕЛ

Телефон:  +9723 / 604-55-35 Локација/Мапа
Телефон:  +9723 / 604-93-72 Конзуларна надлежност
Факс:        +9723 / 604-94-56 Почасни конзули

Е-mail: srbambil@netvision.net.il,

 

 
Веб сајт: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Добродошли!

Поштовани посетиоци,

 

Добродошли на званичну интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Држави Израел.

Част ми је да представљам Србију у Израелу и да, заједно са службеницима Амбасаде, активно допринесем развоју наших односа на политичком, економском, културном, конзуларном и свим другим пољима, као и јачању директних веза између грађана наше две пријатељске земље.

Интернет страница, уз корисне линкове, нуди основне информације о Републици Србији, као и информације о активностима Амбасаде у Израелу. Поред тога, она обухвата и посебан одељак о услугама које пружа конзуларно одељење Амбасаде.

Надам се да ће вам наведене информације бити од користи, као и да ће адекватно одговорити на ваше упите. Истовремено, ваши коментари и сугестије у циљу побољшања и унапређења презентованог садржаја су свакако добродошли.

 

С поштовањем,

Милутин Станојевић

амбасадор 


 
 
Посета помоћника министра здравља Србије Израелу

Помоћник министра здравља за европске интеграције и међународну сарадњу Србије Данијела Урошевић посетила је Израел, где је у Тел Авиву учествовала на састанцима Светске здравствене организације и Здравствене мреже Југоисточне Европе.

Првог дана 10. јула 2018. године одржан је министарски састанак у организацији СЗО, Министарства здравља Израела и Здравствене мреже ЈИЕ, чија централна тема је била унапређење здравог старења. Скуп су својим излагањима отворили помоћник министра здравља Израела Јаков Лицман и регионални директор СЗО за Европу Жужана Јакаб. Наредног дана одржан је 40. Пленарни састанак Здравствене мреже ЈИЕ, чија тема је била обезбеђење примарне здравствене заштите за популацију која стари.

Данијела Урошевић је активно учествовала на оба скупа, где је у неколико иступања и презентација упознала учеснике са ситуацијом у Србији по наведеним питањима, као и са сарадњом наше земље са СЗО у овим и другим областима. Такође, председавала је састанком Извршног одбора Здравствене мреже ЈИЕ.     


Маринковић у израелском Кнесету поводом обележавања 70 година од успостављања Државе Израел

Потпредседник Народне скупштине и председник Парламентарне групе пријатељства са Израелом проф. др Владимир Маринковић присуствовао је конференцији поводом обележавања 70 година оснивања Државе Израел која је одржана 11. јула 2018. године у израелском Кнесету.

Домаћин конференције је био председник Кнесета Јули Еделштајн, а присуствовали су председници парламентарних група пријатељства са Израелом из 32 земље. Маринковић је у обраћању присутнима посебно назначио одличне односе Израела и Србије, велико пријатељство српског и јеврејског народа, која веже тешка заједничка судбина и борба током Другог светског рата. Добри односи две земље огледају се у све већој економској размени, инвестицијама израелских компанија у Србију и огромном приливу туриста из Израела у Србију. Он је позвао председника Парламентарне групе пријатељства са Србијом у израелском Кнесету Одеда Форера да посети Србију и да се на тај начин максимално интензивира парламентарна сарадња, која је од великог значаја за свеукупне односе две земље. 

Ова посета је реализована после веома успешне посете председнице Народне скупштине Маје Гојковић Кнесету, у фебруару ове године, која је широм отворила врата за сарадњу парламентараца и парламентарних одбора.


Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Дијана Хркаловић посетила Израел

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Дијана Хркаловић посетила је Израел, где је у Јерусалиму учествовала у раду Међународног министарског форума о унутрашњој безбедности.

У свом иступању, Хркаловић је упознала учеснике форума са активностима Србије на очувању безбедности и што ефикасније борбе против тероризма како на унутрашњем, тако и на међународном плану, кроз сарадњу и координацију са земљама региона, али и широм света. Она је истакла да је циљ Србије спречавање регрутације потенцијалних терориста и пресецања канала њиховог финансирања и комуникација.

Форум је одржан у периоду од 12. до 14. јуна 2018. године, уз учешће министара унутрашњих послова из преко 20 земаља широм света.    


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова