| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Конзуларно одељењe - рад са странкама:
Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова.


Празници

Адреса
10, Bodenheimer St.
62008 ТЕЛ АВИВ
ИЗРАЕЛ

Телефон:  +9723 / 604-55-35 Локација/Мапа
Телефон:  +9723 / 604-93-72 Конзуларна надлежност
Факс:        +9723 / 604-94-56 Почасни конзули

Е-mail: srbambil@netvision.net.il,

s.stoiljkovic@013net.net (за економска и конзуларна питања)

 
Веб сајт: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Добродошли!

Поштовани посетиоци,

 

Добродошли на званичну интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Држави Израел.

Част ми је да представљам Србију у Израелу и да, заједно са службеницима Амбасаде, активно допринесем развоју наших односа на политичком, економском, културном, конзуларном и свим другим пољима, као и јачању директних веза између грађана наше две пријатељске земље.

Интернет страница, уз корисне линкове, нуди основне информације о Републици Србији, као и информације о активностима Амбасаде у Израелу. Поред тога, она обухвата и посебан одељак о услугама које пружа конзуларно одељење Амбасаде.

Надам се да ће вам наведене информације бити од користи, као и да ће адекватно одговорити на ваше упите. Истовремено, ваши коментари и сугестије у циљу побољшања и унапређења презентованог садржаја су свакако добродошли.

 

С поштовањем,

Милутин Станојевић

амбасадор 


 
 
Нови почасни конзулат Србије у Израелу, на челу са Борисом Красним

На пригодној свечаности организованој 10. јануара 2018. године у Министарству спољних послова Израела, шеф државног Протокола Мерон Рувен уручио је Борису Красном егзекватуру, а амбасадор Милутин Станојевић оригинал патентног писма, чиме је он постао нови почасни конзул Србије у Израелу, са седиштем у Јерусалиму.

Том приликом, амбасадор Милутин Станојевић истакао је да је отварање још једног почасног конзулата у Израелу само по себи потврда добрих односа две земље и изразио уверење да ће Борис Красни, као угледни консултант и пословни човек, цењен и ван Израела, допринети њиховом даљем унапређењу.   


Амбасадору Р.Србије уручена Повеља Државе Израел за изузетан допринос јачању веза између Израела и Србије

У Кнесету је 26. децембра 2017. године одржана свечана церемонија доделе повеља за изузетан допринос јачању веза између Израела и Србије у организацији председника Парламентарне групе пријатељства са Србијом, посланика Одеда Форера.

Међу добитницима је и амбасадор Републике Србије у Држави Израел Милутин Станојевић, који је том приликом, захваливши се на овом значајном признању, истакао дугогодишњу традицију пријатељства два народа, исковану у најтежим историјским околностима, на основу које две земље могу са великим оптимизмом да гледају на развој односа у будућности. Нагласио је да му је, као амбасадору Србије у Израелу, ангажман значајно олакшан захваљујући доприносу истакнутих појединаца, добитника повеље, од којих су многи читаву своју професионалну каријеру посветили грађењу мостова између два народа и две земље, а да му је као добитнику овог признања изузетна част што се нашао у групи са њима.

Добитници признања су и новинар и председник Асоцијације израелско-српског пријатељства Мајкл Фројнд, дизајнер Дан Рајзингер, музиколог Душан Михалек, књижевница Ана Шомло, преводилац Дина Катан Бен Цион, као и други истакнути чланови Удружења Јевреја са простора бивше Југославије Миријам Авиезер, Александар Николић, др Елиезер Папо, Иван Черешњеш и уредник билтена „Мост“ Милан Фогел.

Учесницима су се обратили и домаћин Одед Ферер, директор за Балкан у МИП Израела амб. Дан Оријан и инжењер Јосеф Жамбоки, иницијатор оснивања Израелско-српског привредног друштва и накадашњи председник Удружења Јевреја са простора бивше Југославије. Њих тројица су, као потписници повеље испред поменутих институција свечано уручивали ова признања.


Посета Министра Ненада Поповића Израелу

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић боравиo je 23-25. децембра 2017. године у званичној посети Држави Израел. Током посете имао је одвојене састанке са министром науке, технологије и свемира Офиром Акунисом, генералним директором Министарства спољних послова Јувалом Ротемом, челним људима Израелске агенције за иновације, научно-истраживачког центра Волкани при Министарству пољопривреде и руралног развоја, Универзитета Бар-Илан, као и представницима неких од водећих компанија ИТ сектора. Министар Поповић посетио је и Меморијални центар посвећен жртвама холокауста Јад Вашем у Јерусалиму, где је положио венац.

На састанку са министром Акунисом договорено је потписивање Меморандума о разумевању о сарадњи у области иновација и дигиталне економије између две земље, као и формирање међувладиног комитета за сарадњу. Овај сусрет је обострано оцењен као веома значајан за даљи развој иновационе и научно-технолошке сарадње Србије и Израела. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова