| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време Амбасаде
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова

Конзуларно одељењe - рад са странкама:
Уторак и петак од 10:00 до 12:00 часова.

Празници

Адреса

10 Dr Bodenheimer Street
62008 Tel Aviv
Israel

Телефон:  +972 3 604 55 35 Локација/Мапа
Телефон:  +972 3 604 93 72 Конзуларна надлежност
Факс:        +972 3 604 94 56 Почасни конзули

Амбасада: srbambil@netvision.net.il

Конзуларно одељење: consular.srb@013net.net

 

 
Веб сајт: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ, 

Рок за пријаву пројеката је од 20. јануара до 10. фебруара 2020. године 

Више информација и потребна документација се налази на овом линку КОНКУРС.

 

 


 
Добродошли!

Поштовани посетиоци,

 

Добродошли на званичну интернет презентацију Амбасаде Републике Србије у Држави Израел.

Част ми је да представљам Србију у Израелу и да, заједно са службеницима Амбасаде, активно допринесем развоју наших односа на политичком, економском, културном, конзуларном и свим другим пољима, као и јачању директних веза између грађана наше две пријатељске земље.

Интернет страница, уз корисне линкове, нуди основне информације о Републици Србији, као и информације о активностима Амбасаде у Израелу. Поред тога, она обухвата и посебан одељак о услугама које пружа конзуларно одељење Амбасаде.

Надам се да ће вам наведене информације бити од користи, као и да ће адекватно одговорити на ваше упите. Истовремено, ваши коментари и сугестије у циљу побољшања и унапређења презентованог садржаја су свакако добродошли.

 

С поштовањем,

Милутин Станојевић

амбасадор 


 
 
Пријем поводом Дана државности Републике Србије, фебруар 2020. године

У четвртак 20.02.2020. године Амбасада Републике Србије организовала је у Тел Авиву свечани пријем поводом обележавања Дана државности и Дана Војске Србије. Пријему су присуствовале бројне званице из израелске политике и пословног света, дипломатског кора, војно-дипломатског кора, медија, као и почасни конзули Србије у Израелу, јеврејски исељеници пореклом Србије и пријатељи амбасаде. Посебну част својим присуством указао је и патријарх јерусалимски Теофил III.

Почасни гост, званични представник Владе Израела на пријему била је Ципи Хотовели која је у свом говору истакла традицију добрих односа између две државе и две нације, што је потврђено посетом израелског председника Ривлина Београду 2018. године и недавним учешћем српског председника Вучића на Светском Холокауст форуму у Јерусалиму. Амбасадор Србије Милутин Станојевић поздравио је све присутне и нагласио врло добре и историјске односе две нације, истакао захвалност Израелу на подршци територијалног интегритета Србије и указао на позитиван развој економских везе две државе. Амбасадор је подсетио госте на симболичан потез и подршку јеврејском народу пружену од стране председника Србије Александра Вучића, истицањем до државне заставе Србије, жуте заставе, односно ознаке са Давидовом звездом коју су Јевреји били принуђени да носе током нацистичке окупације Србије.   

Министарка за дијаспору Ципи Хотовели и амбасадор Србије Милутин Станојевић

Војно-дипломатски кор


Вече срспке књижевности у Тел Авиву, фебруар 2020. године

У музеју Бет Бијалик у Тел Авиву 13. фебруара 2020. године одржано је књижевно вече посвећено литератури на српском језику са простора бивше Југославије. Организатор овог културног догађаја била је градска општина Тел Авив-Јафо, а њен повод било је скорашње објављивање неколико преведених дела, међу којима опсежни избор песама из опуса Васка Попе у Издању „Кешев ПХ“ преводиоца др Дине Катан Бен Цијон. Књижевно вече је отворио амбасадор Милутин Станојевић, који је између осталог истакао значај двојице великих реформатора језика из XIX века - Вука Стефановића Караџића, када је реч о српском језику и Елиезер Бен-Јехуде, као творца модерног хебрејског језика - како на националном нивоу на литералном плану, тако и кроз допринос блиском повезивању на пољу литералне размене два народа и државе. Истакао је преводилачки рад Дине Катан Бен Цијон, која је на том плану ангажована од 1985. године до данас. Указао је на њен допринос упознавања шире израелске публике са делима Иве Андрића, Милорада Павића, Данила Киша, Давида Албахарија и других највећих српских писаца. 

 

Хебрејски превод Васка Попе, Дина Катан Бен Цијон

На књижевној вечери такође су говорили професор историје др Рафи Ваго, који се осврнуо на друштвено-политичку конотацију простора бивше Југославије и њену импликацију на језик, књижевност и културу у целини, као и проф. Рафи Вајхарт, који је на академски начин, уз најпозитивније оцене излагао о делу Васка Попе, цитирајући делове његових песама. У свом обраћању др Дина Катан Бен Цијон говорила је о значају књижевних дела која је преводила током своје дугогодишње каријере, као и културолошком утицају великих писаца који долазе из тзв. малих језика. Књижевно вече било је веома посећено са око стотину гостију из овдашње јавне, културне и академске средине и од стране Јевреја пореклом из Србије или са простора бивше Југославије.

* Фотографије Општине Тел Авив


Међународни сајам туризма у Тел Авиву, учешће туристичких организација из Србије, фебруар 2020. године

Од 11.02. до 13.02.2020. у Тел Авиву је одржан Међународни сајам туризма International Mediterranean Tourism Market 2020 на којем су, као и протеклих година, учествовале туристичке организације из Србије. Представници Амбасаде Србије у Израелу, посетили су штанд Србије и разговарали могућностима даљег унапређења туристичке размене између Србије и Израела. 

Вест Туристичке организације Београда о учешћу на Међународном сајму туризма у Тел Авиву:

ИЗРАЕЛСКИ ТУРИСТИ ПОНОВО МЕЂУ НАЈБРОЈНИЈИМА У БЕОГРАДУ       

Да је Београд пожељна дестинација за израелске туристе потврдило је велико интересовање на управо завршеном сајму туризма у Тел Авиву, на ком је Туристичка организација Београда промовисала понуду за кратки градски одмор, атракције, културу и фестивале у нашем граду. Током сајма на штанду Србије је одржан велики број пословних састанака са туроператерима, агентима, организаторима путовања, као и новинарима и блогерима заинтересованим да промовишу Београд и Србију израелској публици. Штанд је посетио и Милутин Станојевић, амбасадор Републике Србије у Израелу, који је том приликом истакао да је Израелцима изузетно важна гостопримивост коју они у нашој земљи осећају. На самом штанду је приређен и happy hour на ком су пословни посетиоци дегустирали српску ракију и вина. Почетком прошле године најзначајнији израелски портал о путовањима Lametayel је препоручио Београд као дестинацију коју треба посетити у 2019. години, што је резултирало тиме да су се гости из ове земље са око 76 хиљада остварених ноћења поново нашли на ТОП 10 листи у Београду.     

Како би информације о Београду дошле до што већег броја потенцијалних израелских туриста, Туристичка организација Београда је недавно реализовала маркетинг кампању на друштвеним мрежама на хебрејском језику, коју је видело око 1.400.000 корисника. Онлајн кампања ће, сходно преференцама овог туристичког тржишта, бити настављена и у овој години, посебно током летње сезоне и наредних зимских новогодишњих празника.     

Имајући у виду да је у питању тржиште са великим потенцијалом раста, Туристичка организација Београда ће и у овој години наставити са организацијом студијских путовања за израелске туроператоре и новинаре у сарадњи са ТОС и националном авио компанијом Ер Србија, а планирају се посебни промотивни догађаји намењени израелској туристичкој привреди.     IMTM је једини и најзначајнији сајам туризма у Израелу који је ове године одржан 26. пут, под покровитељством Министарства туризма Израела. Сајам представља место сусрета за умрежавање представника међународне туристичке индустрије, са фокусом на израелске туристе који остваре око 4.000.000 високобуџетних путовања годишње.

* Фотографије ТОБ


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова