| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт שנה טובה משגרירות סרביה

 

Радно време Амбасаде

Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова 

Радно време Конзуларног одељења 

Привремено, пријем странака искључиво ПЕТКОМ уз претходно заказивање телефоном или електронском поштом.

Такође, у случају хитности, контактирати Амбасаду телефоном или електронском поштом.

Празници

Адреса

10 Dr Bodenheimer Street
6200817 Tel Aviv
Israel

Телефон:  +972 3 604 55 35 Локација/Мапа
Телефон:  +972 3 604 93 72 Конзуларна надлежност
Факс:        +972 3 604 94 56 Почасни конзули

Амбасада: srb.emb.israel@mfa.rs

                 
 
 

 

 


 
 
 
Расписан конкурс са суфинансирање пројеката

Министар спољних послова Ивица Дачић донео је одлуку о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре као и матичне државе и Срба у региону, а који има за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Конкурс ће бити отворен до 12. фебруара 2024. године до 15.30 часова.

Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката можете извршити на следећим линковима:

www.mfa.gov.rs

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html


Парламентарни избори у Републици Србији - поступак за пријављивање

Поступак пријављивања српских држављана који бораве у Израелу за гласање на парламентарним изборима 17. децембра 2023. године у Амбасади Републике Србије у Тел Авиву

1. Захтев за гласање у иностранству се може поднети путем емаила, поште или лично у Амбасади. Захтев за упис треба да садржи следеће податке бирача: 

- Име и презиме

- Име једног родитеља

- Место рођења

- Јединствени матични број грађана (ЈМБГ)

- Адреса пребивалишта у Србији

- Адреса боравка у Израелу

- Бирачко место у иностранству, односно Амбасада РС у Израелу

- Потпис подносиоца захтева, контакт телефон и емаил

- Обавезно је, уз потписани захтев, приложити важећу скенирану личну исправу - копију или ишчитану ЛК или копију пасоша. 

2. Амбасада захтев прослеђује јединици локалне самоуправе (општини) ради измене бирачког места. Општина доноси решење о упису података да ће лице гласати према боравишту у иностранству и о новом бирачком месту (Амбасада РС у Тел Авиву).

3. У року од 24 часа, по добијању одговора из Србије, Амбасада обавештава лице да је учињена измена и да грађанин може приступити гласању 17. децембра 2023. године у Амбасади РС у Тел Авиву.

Уколико грађанин уопште није уписан у бирачки списак, потребно је да истовремено са захтевом за гласање у иностранству поднесе и захтев за упис у јединствени бирачки списак Републике Србије.

РОК за пријаву ради гласања у Амбасади Србије у Тел Авиву је поноћ 25. новембра 2023. године (по локалном времену у Србији).

За додатне информације можете се обратити Амбасади Републике Србије (Боденхајмер 10, Тел Авив, Израел) 

> телефони +972 3 604 55 35, +972 3 604 93 72

srb.emb.israel@mfa.rs

X налог Амбасаде 

 

ЗАХТЕВ ЗА УПИС У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК - ПРЕУЗИМАЊЕ ОБРАСЦА

ЗАХТЕВ ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ - ПРЕУЗИМАЊЕ ОБРАСЦА


Парламентарни избори у Републици Србији 17.12.2023. - пријављивање за гласање у иностранству до 25.11.2023. године
 
 
 
 
 
Поводом предстојећих избора у Републици Србији, расписаним за 17. децембар 2023. године, преносимо обавештење Министарства државне управе и локалне самоуправе: 
 
Обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка (до 25. новембра 2023. године у поноћ), могу поднети захтев за гласање у иностранству. 
 
Захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству обавезно мора да садржи следеће податке: име, презиме и име једног родитеља бирача; јединствени матични број бирача; општину, односно град и адресу пребивалишта бирача у земљи, као и податке о општини, односно граду и адреси боравишта у иностранству према којој ће бирач гласати на предстојећим изборима и потпис подносиоца захтева.
 
Дипломатско-конзуларно представништво Републике Србије коме је поднет захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да бирач жели да гласа према месту боравишта у иностранству, на прописани начин доставља надлежној општинској, односно градској управи по месту пребивалишта бирача у земљи, која о томе доноси решење.
 
По доношењу решења о одређивању бирачких места од стране надлежне изборне комисије за гласање на изборима, надлежна општинска, односно градска управа доноси решење о уписивању податка да ће бирач на изборима гласати према месту боравишта у иностранству и бирачко место на коме ће гласати, односно решење да нису испуњени услови да ће бирач на изборима гласати према месту боравишта у иностранству.
 
Након доношења решења да ће бирач на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у иностранству и упису тог податка у јединствени бирачки списак, бирач се не уписује у извод из јединственог бирачког списка по месту пребивалишта у земљи, односно уписује се у извод из јединственог бирачког списка према месту боравишта у иностранству.
 
Указује се да се податак о томе да ће бирач гласати у иностранству може уписати у јединствени бирачки списак само за лице које је већ уписано у јединствени бирачки списак. У случају да лице које има бирачко право није уписано у јединствени бирачки списак за одлучивање по захтеву за упис податка о томе да ће бирач гласати у иностранству, неопходно је претходно спровести поступак уписа у јединствени бирачки списак. Захтев за упис у јединствени бирачки списак, истовремено са захтевом за упис податка да ће бирач гласати у иностранству, подноси се дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије које оба захтева доставља надлежној општинској, односно градској управи према последњем пребивалишту подносиоца захтева пре одласка у иностранство, односно последњем пребивалишту једног од његових родитеља.
 
Увид у јединствени бирачки списак може се извршити електронским путем, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана и регистарском броју личне карте, односно пасоша, на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе.
 
Такође, обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да могу преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије поднети општинској, односно градској управи по месту њиховог пребивалишта у земљи захтев за давање обавештења о подацима који су о њима уписани у јединствени бирачки списак.”
 
Министарство спољних послова позива држављане Републике Србије који желе да искористе своје бирачко право у иностранству да се обрате најближем дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије. Листа дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије се може наћи овде.
 
Извор/Фото: www.mfa.gov.rs 
 

Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова