| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
MSP Republike Srbije Ivica Dačić uputio pismo saučešća izraelskom MIP povodom napada na sinagogu u Jerusalimu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić uputio je pismo saučešća ministru spoljnih poslova Države Izrael Avigdoru Libermanu povodom napada na sinagogu u Jerusalimu.

U pismu se ističe da je sa dubokom zabrinutošću primljena vest o napadu u kome je pet osoba izgubilo život, kao i osuda ovog terorističkog čina.

Navodi se i da Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ovaj zločin posmatra kao akt koji ugrožava mogućnosti za obnavljanje mirovnog procesa, uz apel da se učini sve kako bi se sprečila nova spirala nasilja i eskalacija sukoba u Izraelu. 


Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u organizaciji britanske ambasade u Tel Avivu, u nedelju, 9. novembra održana je komemorativna ceremonija na Vojnom groblju u Ramli (mesto u blizini Tel Aviva). Na ovom groblju, kao ni u Izraelu, ne postoji poseban srpski vojni memorijal, a tradicionalna ceremonija sećanja na žrtve obavlja se poslednje nedelje uoči 11. novembra.

Komemorativnoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici izraelskih institucija i armije, kao i izraelskih veterana i članovi ovdašnjeg diplomatskog i vojnog kora. Ispred Ambasade Republike Srbije venac je položio ambasador Milutin Stanojević.


Promene u viznom režimu Republike Srbije

Počev od 8. novembra 2014. godine, strani državljani, nosioci svih vrsta putnih isprava (osim putnih listova i putnih isprava koje se izdaju u skladu sa međunarodnim konvencijama) moći će da uđu, tranzitiraju i borave bez vize u Republici Srbiji do 90 dana u periodu od šest meseci, ukoliko poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica Evropske unije ili vizu Sjedinjenih Američkih Država, kao i ukoliko imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Američkim Državama.      


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova