| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Učešće srpskih predstavnica na Međunarodnom takmičenju vokalnih umetnika u Jerusalimu

 

U Jerusalimu je 28. jula otvoreno Međunarodno takmičenje vokalnih umetnika, na kome, pored članova Milanske skale, Berlinske, Metropolitan i Izraelske opere, učestvuju i predstavnice Beogradske opere - direktor Jelena Vlahović i primadona Jasmina Trumbetaš.

Manifestacija je otvorena gala koncertom u sali "Žerar Behar" u Jerusalimu, na kome je posebno bio zapažen nastup Jasmine Trumbetaš. Koncertu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora i dijaspore, a posebna zahvalnost je izražena Josefu Žambokiju, uglednom predstavniku Udruženja Jevreja iz bivše SFRJ i Ambasadi Srbije u Izraelu koja je pomogla u organizaciji koncerta.

 


Sporazum o ukidanju viza između Republike Srbije i Republike Moldavije

Ambasada Republike Srbije u Izraelu vas obaveštava da će Sporazum o ukidanju viza između Republike Srbije i Republike Moldavije, koji je potpisan 23. decembra 2014. godine, stupiti na snagu 6. avgusta 2015. godine.

U skladu sa pomenutim sporazumom, građanima obe zemlje, sa važećim pasošima, nije potrebna viza za ulazak na teritoriju druge zemlje iz sporazuma (i boravak do 90 dana).


Seminar za nastavnike i prosvetne radnike iz Srbije i Republike Srpske u "Jad Vašemu"

U "Jad Vašemu" je danas počeo seminar o Holokaustu za nastavnike i prosvetne radnike iz Srbije i Republike Srpske, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Međunarodne škole za izučavanje Holokausta pri Memorijalnom centru "Jad Vašem." Ovo je osmi po redu seminar, na kome će učešće uzeti 18 prosvetnih radnika iz Srbije i sličan broj učesnika iz R. Srpske.

 

 

Prisutnima se na otvaranju obratio ambasador R. Srbije u Izraelu Milutin Stanojević, koji je ukazao na važnost sećanja na Holokaust, uz isticanje uloge prosvetnih radnika u prenošenju znanja u ovoj oblasti.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova