| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Bezbednosna situacija u Izraelu - preporuke za građane Republike Srbije

Mole se državljani Republike Srbije koji žive na teritoriji Izraela da se striktno pridržavaju uputstava izraelske Komande za odbranu zemlje (Home Front Command) o postupanju u slučaju raketnog napada nakon oglašavanja sirene za vazdušnu opasnost, čija će se obaveštenja i instrukcije blagovremeno distribuirati posredstvom lokalnih medija. Informacije o postupanju mogu se naći i na sajtu Komande – www.oref.org.il


Sugerišemo državljanima koji privremeno borave u Izraelu da se ne kreću u zoni od 50 kilometara udaljenosti od pojasa Gaze (zone oko gradova Šderota, Aškelona, Ber Ševe i Ašdoda), kao i da izbegavaju mesta u kojima postoji opasnost od uličnih sukoba. Postoji veći rizik od izbijanja uličnih nemira u mestima u Izraelu sa većim procentom arapskog stanovništva, zbog čega se takođe sugeriše izbegavanje kretanja u ovim oblastima. Posebno su učestali protesti u Jerusalimu, pre svega Istočnom, uključujući i Stari grad.


Ambasada Republike Srbije u Tel Avivu stoji na raspolaganju građanima Srbije koji borave ili planiraju dolazak u Izrael za sve raspoložive informacije o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji.


UPUTSTVO ZA POSTUPANJE U SLUČAJU RAKETNOG NAPADA

AKO STE U ZGRADI:

Pođite odmah ka skloništu („Mamad“) i zatvorite za sobom čelična vrata.
Ukoliko nemate sklonište u svojoj zgradi, sklonite se u prostoriju najdalju od pravca iz kog se kreće projektil i koja nema spoljne zidove, prozore ili druge otvore. Ukoliko takva soba ne postoji, uputite se ka stepeništu u unutrašnjosti zgrade u delu gde ne postoje prozori. Stanovnici viših spratova treba da siđu ispod nivoa četvrtog sprata, a ukoliko za to nema vremena, minimum dva do tri sprata niže.
U bezbednom prostoru sedite na pod, ispod zamišljene linije prozora.

AKO STE NAPOLJU

U NASELJENOM MESTU: Uputite se ka najbližoj zgradi i pratite gorenavedena uputstva.

NA OTVORENOM PROSTORU: Lezite na zemlju licem prema tlu i zaštitite glavu rukama.

AKO STE U VOZILU:

U NASELJENOM MESTU: Pažljivo zaustavite auto sa strane, izađite iz vozila i brzo krenite ka najbližem objektu ili skloništu.

NA OTVORENOM PROSTORU: Pažljivo zaustaviti vozilo sa strane, izađite iz vozila, lezite na zemlju licem prema tlu i zaštite glavu rukama.


NAKON 10 MINUTA MOŽETE DA NAPUSTITE BEZBEDNI PROSTOR OSIM AKO NIJE DRUGAČIJE REČENO.


Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije povodom ubistva trojice izraelskih građana na Zapadnoj obali

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije izražava svoje najdublje saosećanje sa porodicama i prijateljima Naftali Frankela, Gilada Šaara i Ejala Jifraha. Građani Srbije dele zabrinutost i bol građana Izraela povodom mučkog ubistva ovih tinejdžera.

Izražavamo nadu da će počinioci ovog gnusnog zločina biti otkriveni i privedeni licu pravde.

Ministarstvo apeluje na sve aktere u Izraelu i Palestini da ulože maksimum napora i ispolje potrebnu uzdržanost kako ova tragedija ne bi dodatno destabilizovala Bliski istok. 

 

Beograd, 2. jul 2014. godine


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova