| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom

U Izraelu je tradicionalno obeležen Dan pobede nad fašizmom, održavanjem ceremonije u Memorijalnom centru Holokausta Jad Vašem.

Tom prilikom vence su položili ambasador Republike Srbije u Izraelu Milutin Stanojević i pukovnik Predrag Kostić.


Er Srbija i El AL zaključile Kod šer sporazum

Na svečanoj ceremoniji u prostorijama izraelskog međunarodnog aerodroma "Ben Gurion" 28.marta 2016.godine, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i izvršni direktor EL AL David Maimon, potpisali su Kod šer sporazum.

U svom obraćanju tom prilikom, ambasador Milutin Stanojević je uz čestitke i pozitivne ocene značaja zaključenog sporazuma - kako na poslovnom planu, tako i za same korisnike usluga dve kompanije - izneo uverenje da će ovaj korak doprineti i bližem povezivanju između ljudi dve zemlje, kao i unapređenju saradnje i odnosa Srbije i Izraela.


Obaveštenje o upisu u birački spisak - glasanje u inostranstvu

O B A V E Š T E Nj E
ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK PODATKA O TOME DA ĆE BIRAČ GLASATI U INOSTRANSTVU

 

Obaveštavamo da je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić potpisao Ukaz o raspuštanju Narodne skupštine Republike Srbije i Odluku o raspisivanju vanrednih parlametarnih izbora, koji će se održati 24. aprila 2016. godine.

Prijava zа upis u jedinstveni birаčki spisаk podаtkа o tome dа će birаč glаsаti u inostrаnstvu (možete preuzeti ovde) obаvezno morа dа sаdrži sledeće podаtke: ime, prezime i ime jednog roditeljа birаčа; jedinstveni mаtični broj birаčа; opštinu, odnosno grаd i аdresu prebivаlištа birаčа u zemlji, kаo i podаtke o opštini, odnosno grаdu i аdresi borаvištа u inostrаnstvu premа kojoj će birаč glаsаti nа predstojećim izborimа. Uz popunjenu i potpisanu prijavu/zahtev potrebno je Ambasadi Republike Srbije u Izraelu – Tel Aviv, redovnom poštom ili na e-mail, dostaviti i kopiju važećeg pasoša R. Srbije, lične karte ili vozačke dozvole.

U slučaju da lice koje ima biračko pravo nije upisano u jedinstveni birački spisak, neophodno je prethodno sprovesti postupak upisa u jedinstveni birački spisak. Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak (možete preuzeti ovde), istovremeno sa zahtevom za upis podataka da će birač glasati u inostranstvu, podnosi se Ambasadi Republike Srbije u Izraelu, koja oba zahteva dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi prema poslednjem prebivalištu podnosioca zahteva pre odlaska u inostranstvo, odnosno poslednjem prebivalištu jednog od njegovih roditelja.

Takođe, obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije podneti opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu njihovog prebivališta u zemlji zahtev za davanje obaveštenja o podacima koji su o njima upisani u jedinstveni birački spisak.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal - unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

NAPOMENA:
Biračka mesta u inostranstvu se u principu otvaraju u prostorijama diplomatsko-konzularnih predstavništava, što u slučaju Izraela znači da može biti otvoreno u prostorijama Ambasade, na dan izbora, 24. aprila. Osnovni uslov koji treba ispuniti da bi bilo otvoreno ovo glasačko mesto jeste da bude prijavljeno ne manje od 100 birača (i u skladu sa svakom pojedinačnom prijavom doneto odgovarajuće rešenje, o čemu se obaveštava birač) koji žele da ostvare svoje biračko pravo.

 

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova