| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova

Konzularno odeljenje - rad sa strankama:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova, uz mogućnost zakazivanja termina unapred drugim radnim danima.

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić posetio Izrael

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je, tokom svoje radne posete Izraelu 5.januara 2017.godine, sa najvišem zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova, sa ministrom za regionalnu saradnju Izraela Cahijem Hanegbijem i zamenikom ministra spoljnih poslova pri Kabinetu premijera Majklom Orenom.

Tom prilikom konstatovan je visok stepen prijateljstva dve zemlje i dva naroda, posebno potvrđen u najtežim momentima istorije. Ministar Dačić posebno je zahvalio za podršku i razumevanje Izraela po pitanju KiM, a izraelska strana potvrdila je čvrsto opredeljenje da ostane na toj poziciji. Sagovornici ministra Dačića su i ovom prilikom izrazili zahvalnost zbog usvajanja Zakona o restituciji žrtvama Holokausta u Srbiji i opredeljenje Srbije da okonča projekat izgradnje Memorijalnog centra Staro sajmište. 

Ova poseta, kako je zajednički konstatovano, predstavlja još jednu potvrdu veoma dobrih odnosa dve zemlje i sve boljeg međusobnog razumevanja po pitanjima od obostranog interesa. 

 

Tokom posete, ministar Dačić obišao je Memorijalni centar Holokausta Jad Jašem u Jerusalimu, gde je položio venac u Dvorani sećanja i poklonio se žrtvama stradalih u Jasenovcu. Posetio je i grob Šimona Peresa, bivšeg predsednika Izraela, gde je položio venac. 


Nastup ansambla za novu muziku „Gradilište“ u Tel Avivu

Ansambl za modernu muziku „Gradilište“ iz Beograda otvorio je, svojim nastupom 13.decembra 2016.godine, novu sezonu koncerata savremene muzike u dvorani Klermont Univerziteta Tel Aviv.

Pijanistkinja Neda Hofman, mecosopran Ana Radovanović, flautistkinja Marina Nenadović i violončelista Srđan Sretenović, izvodeći dela srpskih i izraelskih savremenih kompozitora, na virtuozan način predstavili su izraelskoj publici srpsku muzičku kulturu.

Koncertu su prisustvovali ambasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević, izraelski kompozitori čija dela su izvođena, predstavnici Saveza kompozitora Izraela, kao i profesori i studenti Akademije Mehta-Buhman pri telavivskom univerzitetu.


Gostovanje niške crkvene pevačke družine „Branko“ u Jerusalimu

Niška crkvena pevačka družina „Branko“ nastupila je 27.novembra 2016.g. u dvorani centra „Notr Dam“ u Jerusalimu. Ovaj koncert upriličen je na inicijativu predstavnika družine, a organizovan posredstvom Ambasade Republike Srbije u Izraelu, uz blagoslov i podršku srpskog patrijarha Irineja i patrijarha Jerusalima i sve Palestine Teofila III.

Veoma dobro posećenom koncertu, pored predstavnika ovdašnjeg diplomatskog kora, prisustvovali su i predstavnici Jerusalimske patrijaršije na čelu sa patrijarhom Teofilom III. 

Nakon nekoliko uvodnih, pozdravnih numera koje je izveo pravoslavni hor Crkve Svetog Jakova iz Jerusalima, hor „Branko“ je ovdašnjoj javnosti sjajnim nastupom na najbolji način predstavio srpsku duhovnu i svetovnu horsku muziku. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova