| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Počinje primena odredaba Zakona o opštem upravnom postupku

Od 08. juna 2016.godine počinje primena odredaba članova 9,103. i 207. Zakona o opštem upravnom postupku, koji se odnose na razmenu podataka iz službenih evidencija, zahvaljujući čemu zaposleni u upravama više neće od stranaka tražiti da im donose izvode iz matičnih knjiga, državljanstva itd. Od stranke će se, ubuduće, zahtevati samo dostavljanje podataka neophodnih radi njene identifikacije i dostava podataka o kojima se ne vodi službena evidencija u R.Srbiji.

Državni organ biće dužan da po službenoj dužnosti obavi uvid, pribavi i obradi podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija, a koji su neophodni za odlučivanje o nekom postupku. Ukoliko tu službenu evidenciju vodi neki drugi organ, onaj koji vodi postupak te podatke traži hitno, a kolege mu ih dostavljaju besplatno, osim ako izričito nije drugačije predviđeno.

Zakonom je izričito navedeno da podatke razmenjuju zaposleni iz baza podataka po službenoj dužnosti i besplatno, međutim, ukoliko građanin kod sebe ima na primer izvod iz matične knjige rođenih, moći će da ga priloži uz ostalu dokumentaciju, ako to izričito zatraži. Takođe, stranka može da izjavi da će pribaviti samo pojedine, a ne sve lične podatke, a tada i dalje ostaje obaveza organa da prikupi podatke koji nedostaju.   


Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom

U Izraelu je tradicionalno obeležen Dan pobede nad fašizmom, održavanjem ceremonije u Memorijalnom centru Holokausta Jad Vašem.

Tom prilikom vence su položili ambasador Republike Srbije u Izraelu Milutin Stanojević i pukovnik Predrag Kostić.


Er Srbija i El AL zaključile Kod šer sporazum

Na svečanoj ceremoniji u prostorijama izraelskog međunarodnog aerodroma "Ben Gurion" 28.marta 2016.godine, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i izvršni direktor EL AL David Maimon, potpisali su Kod šer sporazum.

U svom obraćanju tom prilikom, ambasador Milutin Stanojević je uz čestitke i pozitivne ocene značaja zaključenog sporazuma - kako na poslovnom planu, tako i za same korisnike usluga dve kompanije - izneo uverenje da će ovaj korak doprineti i bližem povezivanju između ljudi dve zemlje, kao i unapređenju saradnje i odnosa Srbije i Izraela.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova