| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
יצירת קשר

 

שעות פתיחה
ב' – ו': 08:00 – 16:00

מחלקה קונסולרית – קבלת קהל
 ג' – ו' 10:00 – 12:00

חגים

כתובת

רח' ד"ר בודנהיימר 10

ת"א יפו 6200814
ישראל
 +9723 / 604 55 35 :טלפון מיקום/מפה 
 +9723 / 604 93 72 סמכות הקונסולרית
 +9723 / 604 94 56 :פקס  קונסולי כבוד 

srbambil@netvision.net.il :אי מייל השגרירות

consular.srb@013net.net : מחלקה קונסולרית

 
http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Predstavnici "Peštana" i "Grupe Gaon" u poseti Ambasadi Republike Srbije u Tel Avivu, septembar 2019. godine
 
Ambasador Republike Srbije u Državi Izrael Milutin Stanojević primio je 26.09.2019. predstavnike kompanije "Peštan" iz Aranđelovca i "Grupe Gaon" sa sedištem u Or Jehudi (Or Yehuda) u Izraelu.
 
Firma "Peštan" proizvodi, plasira i izvozi cevna, kupatilska, te rešenja za potebe navodnjavanja i domaćinstava. Izvozi u 64 zemlje širom sveta, pri čemu je ove godine plasman pokrenut i u Izrael. Cevovodi su orijentisani kako na niskogradnju, tako i na visokogradnju, odnosno potrebe snabdevanja vodom, grejanjem, kanalizacionog tretmana, drenaže i zaštite kablova, a proizvedeni su od polietilena, polipropilena i PVC.
 
"Grupa Gaon" je vodeća izraelska javna kompanija u oblasti infrastrukture za potrebe voda i energenata, visokog finansijskog kredibiliteta. Druga po veličini, među njenih osam fabrika, odnosno proizvodnih pogona, je "Plasim" (Plassim) iz kibuca Merhavija (Merchavia), pokraj Afule (Afula) u Donjoj Galileji, koja neposredno nabavlja od "Peštana". 
 
Kontakti između dve kompanije su uspostavljeni tokom prethodne, a od februara 2019. godine krenule su kontejnerske isporuke iz Srbije. Zacrtan je obim saradnje u proizvodim asortimanima i visini transakcija, postepeno osvajajući izraelsko tržište. 
 
Ispred "Peštana" u poseti Ambasadi su bili Marko Bogdanović, direktor izvoza i cevnih rešenja i Veljko Gusić iz prodaje Izvoznog odeljenja, a "Grupu Gaon" su predstavljali Nisim Laham CFO i Aleksandar Nikolić, direktor nabavke. Jedna od tema razgovora je bila i sagledavanje implementiranja već potpisanih ugovora o slobodnoj trgovini između dve zemlje, kao perspektive sveukupnog pospešivanja trgovinskih i logističkih aspektata privredne razmene između Srbije i Izraela. 
 

Poseta Nacionalne koalicije za decentralizaciju iz Niša, septembar 2019. godine

Ambasadu Republike Srbije u Tel Avivu posetila je delegacija Nacionalne koalicije za decentralizaciju iz Niša koja je u septembru 2019. nekoliko dana boravila u Izraelu, upoznajući se sa izraelskim modelom decentralizacije i njihovim iskustvom u regionalnom razvoju. 


Humanitarni fudbalski turnir za decu sa Kosova i Metohije, septembar 2019. godine
U subotu 14. septembra 2019. godine u Tel Avivu održan je humanitarni fudbalski turnir radi prikupljanja novčanih sredstava za pomoć đacima Osnovne škole "Miladin Popović" u Bostanu, Novom Brdu na Kosovu i Metohiji. Organizator turnira je grupa "Partizanovih" navijača "Grobari - Izrael", koja je uz učešće navijača "Makabija" iz Tel Aviva, "Zenita" iz Sankt Petreburga, navijača drugih srpskih klubova i ostalih ljudi dobre volje, inicirala ovu akciju, sa namerom da ovaj humanitarni turnir preraste u tradiciju. 
 
Među stotinak učesnika bilo je Srba iz Srbije i Bosne i Hercegovine, Rusa i Makedonaca koji žive u Izraelu, kao i domaćih Izraelaca iz Tel Aviva, Haife i drugih mesta. Predstavnici Ambasade Republike Srbije u Tel Avivu su takođe učestovali u fudbalskim utakmicama, a ambasador Milutin Stanojević je na kraju turnira uručio trofej pobedniku - timu najvijača "Partizana". 
 
Glavni organizatori Goran Mekić, Sandra Janićijević i Srđan Zlatanović su se na kraju zahvalili svim učesnicima koji su podržali akciju i obavestili da je prikupljeno preko 3000 evra koje će biti uplaćeno OŠ "Miladin Popović" u Novom Brdu. 
 
 
 
 
 

Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova