| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Samit šefova vlada NR Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope

U Beogradu je 16. decembra 2014. godine održan Treći samit premijera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, na kome su pored premijera Kine i domaćina Srbije, učestvovali i premijeri Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Mađarske, Letonije, Litvanije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Albanije i potpredsednici vlada Bugarske, Hrvatske i Poljske. Učesnici samita razmatrali su mogućnosti unapređenja, pre svega ekonomskih odnosa sa Kinom, ali i međusobnih odnosa, naročito u oblastima infrastrukture, saobraćaja, energetike, nauke i turizma, a potpisano je i više multilateralnih i bilateralnih sporazuma.

Tokom samita održan je bilateralni sastanak vlada Srbije i Kine, u okviru kojeg su dve zemlje potpisale više sporazuma, memoranduma i protokola o saradnji iz raznih oblasti, od najsavremenijih tehnologija i telekomunikacija, do izgradnje termoelektrane, ali i izvoza proizvoda srpske prehrambene industrije u Kinu.

Srbija i Mađarska potpisale su sporazum o saradnji srpske i mađarske železnice, kao i o saradnji carinskih organa, koji su deo dogovora o modernizaciji i izgradnji pruge Beograd-Budimpešta.     


Međunarodni seminar o proizvodnji povrća u zaštićenom okruženju

Ceremonija zatvaranja Međunarodnog seminara o proizvodnji povrća u zaštićenom okruženju je održana 9. decembra u Tel Avivu.

Seminar je organizovan od strane Ministarstva spoljnih poslova Izraela, Izraelske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju - MASHAV, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Izraela, Centra za međunarodnu razvojnu saradnju u oblasti poljoprivrede i Istraživačke organizacije za poljoprivredu. Seminar je održan u Poljoprivrednom kompleksu Volcani, u Rishon Le Zionu.

Učesnici seminara su imali priliku da se sretnu sa stručnjacima iz oblasti, posebno po pitanju proizvodnje povrća. Predstavnici iz Srbije, Đorđe Moravčević, profesor Poljoprivrednog fakulteta i Dario Danojević, istraživač Instituta za ratarstvo i povrtarstvo dobili su diplome - sertifikate o završenom seminaru. U ime Ambasade, konzul Sonja Stoiljković je uručila diplome našim učesnicima. 

 


Poseta predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića Izraelu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom dvodnevne posete Izraelu, 1. i 2. decembra, razgovarao sa najznačajnijim predstavnicima izraelskog političkog i ekonomskog vrha. 

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je istakao da je ovo istorijska poseta kojom je pokazano prijateljstvo sa narodom Izraela. Premijer Aleksandar Vučić je tom prilikom naglasio da je pored istorijske povezanosti, ova poseta i investicija u budućnost - u buduću saradnju Srbije i Izraela u svim oblastima, uključujući politiku, ekonomiju ali i zajedničke bezbednosne izazove. 

Tokom razgovora sa MIP Izraela Avigdorom Libermanom, premijer Vučić je izrazio zahvalnost na podršci Izraela očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje. Obostrano je izraženo interesovanje za dalje unapređivanje političke i posebno ekonomske saradnje dve zemlje.

Premijer Vučić se tokom dvodnevne posete sastao i sa izraelskim predsednikom Ruvenom Rivlinom, kao i sa bivšim predsednikom Šimonom Peresom. Prvog dana posete, u prepodnevnim časovima, premijer je posetio memorijalni centar posvećen žrtvama holokausta Jad Vašem, gde je položio venac.

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova