| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Seminar o Holokaustu u "Jad Vašemu" za prosvetne radnike iz Republike Srbije i Republike Srpske

U organizaciji Međunarodne škole pri Memorijalnom centru Holokausta "Jad Vašem" u Jerusalimu, 24.jula 2016.g. otvoren je seminar o Holokaustu na kojem učestvuje grupa od osamnaest prosvetnih radnika iz Republike Srbije i jedanaest iz Republike Srpske. Ovo je deveti po redu godišnji seminar za učesnike iz Srbije (peti za učesnike iz Srpske), organizovan kao „Seminar for Serbian Speaking Тeachers аnd Еducators“ i realizovan, kada je reč o Srbiji, u saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i "Jad Vašema".

U svom obraćanju ambasador Srbije Milutin Stanojević izrazio je zahvalnost domaćinima na organizaciji seminara i posebno istakao značaj saradnje u oblasti izučavanja i sećanja na Holokaust. U tom kontekstu, ukazao je na važnost uloge prosvetnih radnika u prenošenju znanja u oblasti izučavanja Holokausta, ali i korišćenja izraelskih iskustava kada je reč o sećanju na genocid počinjen nad srpskim narodom tokom II svetskog rata. 


Komemoracija posvećena Jasenovcu - doprinos organizaciji skupa

U organizaciji njujorškog "Jasenovac Research Institute" i uz podršku Odeljenja za migracionu politiku, dijasporu i socijalne sporazume Ministarstva spoljnih poslova RS i organizacija Srba u rasejanju, 8. maja 2016. godine u Njujorku je održana 15. godišnja komemoracija posvećena Jasenovcu, na kojoj je među glavnim gostima učestvovao i istoričar iz Izraela, ekspert za Holokaust sa Instituta "Shem Olem" prof. dr Gideon Greif.

Zbog doprinosa organizaciji ovog skupa, a imajući u vidu značaj komemorativnog obeležavanja 75. godišnjice od uspostavljanja logora Jasenovac, na Svesrpskom saboru, održanom 3-4. juna ove godine u Cirihu, Udruženje srpskih privrednika Švajcarske je dodelilo plaketu u znak zahvalnosti Nj.E. Milutinu Stanojeviću, ambasadoru R. Srbije u Izraelu.


Počinje primena odredaba Zakona o opštem upravnom postupku

Od 08. juna 2016.godine počinje primena odredaba članova 9,103. i 207. Zakona o opštem upravnom postupku, koji se odnose na razmenu podataka iz službenih evidencija, zahvaljujući čemu zaposleni u upravama više neće od stranaka tražiti da im donose izvode iz matičnih knjiga, državljanstva itd. Od stranke će se, ubuduće, zahtevati samo dostavljanje podataka neophodnih radi njene identifikacije i dostava podataka o kojima se ne vodi službena evidencija u R.Srbiji.

Državni organ biće dužan da po službenoj dužnosti obavi uvid, pribavi i obradi podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija, a koji su neophodni za odlučivanje o nekom postupku. Ukoliko tu službenu evidenciju vodi neki drugi organ, onaj koji vodi postupak te podatke traži hitno, a kolege mu ih dostavljaju besplatno, osim ako izričito nije drugačije predviđeno.

Zakonom je izričito navedeno da podatke razmenjuju zaposleni iz baza podataka po službenoj dužnosti i besplatno, međutim, ukoliko građanin kod sebe ima na primer izvod iz matične knjige rođenih, moći će da ga priloži uz ostalu dokumentaciju, ako to izričito zatraži. Takođe, stranka može da izjavi da će pribaviti samo pojedine, a ne sve lične podatke, a tada i dalje ostaje obaveza organa da prikupi podatke koji nedostaju.   


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova