| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Održavanje 20. Međunarodnog takmičenja u karikaturama

Ove godine se slavi 20 godina postojanja Međunarodnog takmičenja u karikaturama u Haifi. Tema ovogodišnjeg takmičenja je bila "Dete u porodici i društvu." Ukupno 492 karikaturista iz 64 zemlje je uzelo učešće u takmičenju. Dvoje učesnika iz Srbije je osvojilo specijalne nagrade, Miro Stefanović i Slobodan Obradović. Ambasada čestita našim učesnicima na ovoj nagradi.

Istom prilikom Njegova ekselencija ambasador Milutin Stanojević je dobio zahvalnicu na promociji 20. Međunarodnog takmičenja u karikaturama.


Promocija knjige "Pakao zvani Jasenovac"

U Obrazovnom centru o holokaustu, pri Yad Vashem-u, 22. septembra 2014. godine je održana promocija knjige Ervina Milera "Pakao zvani Jasenovac."

Autor je u logor u Jasenovcu odveden sa 17 godina. Potresna priča koja nudi pregršt detalja iz sećanja pisca pre rata, a onda i tokom ratnih dešavanja i samog boravka u logoru, data je kroz prizmu odrasle osobe koja je nakon četrdeset godina donela odluku da isprica svoju priču (zapisi iz knjige su nastali 80-ih godina prošlog veka). 

Promociji su prisustvovali uvaženi gosti: prof. Rafael Vago, Raul Teitelbaum, Mirjam Rajner, Iael Nidam- Orvieto i Alexander Korb, koji su dali osvrt na dešavanja u logoru tokom Drugog svetskog rata, kao i predstavnici pojedinih ambasada u Izraelu, među kojima i Sonja Stoiljković iz Ambasade R. Srbije.


 

 


Start Tel Aviv

U nedelju, 14. septembra, startovao je Start Tel Aviv! Pobednici iz 16 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju, sastali su se na krovu zgrade opštine Tel Aviv. Start Tel Aviv je međunarodno takmičenje za kreatore startup projekata iz 16 zemalja sveta, koji su se takmičili za petodnevno iskustvo iz ove oblasti u Tel Avivu.

Čestitke našim predstavnicima Nikoli Mitiću i Neveni Jovanović, iz Cofa games.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova