| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Predavanje ambasadora R. Srbije u Izraelu u Institutu "Šem Olam"

Nj. E. Milutin Stanojević, ambasador R. Srbije u Izraelu, održao je 1. avgusta o.g. predavanje u Institutu za Holokaust "Šem Olam." Tom prilikom imao je i duži razgovor sa direktorom Instituta Rabinom Avrahamom Krigerom. Inicijativa za sastanak i predavanje je rezultat veoma dobre saradnje Ambasade i ambasadora sa profesorom Gideonom Grajfom, glavnim istoričarem Instituta, bivšim dugogodišnjim istraživačem "Jad Vašema."

U predavanju o Holokaustu i genocidu, pred oko dvadesetak istaknutih članova Šem Olama, ambasador Milutin Stanojević je istakao povezanost i prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda koji potiču iz najtežih istorijskih momenata, te zajedničku odgovornost u suprotstavljanju pokušajima revizije i brisanja istorije i izjednačavanja zločinaca i žrtava.

Istom prilikom, Rabinu A. Krigeru uručena je poklon knjiga "Iz kolevke u Jasenovac." 


Seminar o Holokaustu u "Jad Vašemu" za prosvetne radnike iz Republike Srbije i Republike Srpske

U organizaciji Međunarodne škole pri Memorijalnom centru Holokausta "Jad Vašem" u Jerusalimu, 24.jula 2016.g. otvoren je seminar o Holokaustu na kojem učestvuje grupa od osamnaest prosvetnih radnika iz Republike Srbije i jedanaest iz Republike Srpske. Ovo je deveti po redu godišnji seminar za učesnike iz Srbije (peti za učesnike iz Srpske), organizovan kao „Seminar for Serbian Speaking Тeachers аnd Еducators“ i realizovan, kada je reč o Srbiji, u saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i "Jad Vašema".

U svom obraćanju ambasador Srbije Milutin Stanojević izrazio je zahvalnost domaćinima na organizaciji seminara i posebno istakao značaj saradnje u oblasti izučavanja i sećanja na Holokaust. U tom kontekstu, ukazao je na važnost uloge prosvetnih radnika u prenošenju znanja u oblasti izučavanja Holokausta, ali i korišćenja izraelskih iskustava kada je reč o sećanju na genocid počinjen nad srpskim narodom tokom II svetskog rata. 


Komemoracija posvećena Jasenovcu - doprinos organizaciji skupa

U organizaciji njujorškog "Jasenovac Research Institute" i uz podršku Odeljenja za migracionu politiku, dijasporu i socijalne sporazume Ministarstva spoljnih poslova RS i organizacija Srba u rasejanju, 8. maja 2016. godine u Njujorku je održana 15. godišnja komemoracija posvećena Jasenovcu, na kojoj je među glavnim gostima učestvovao i istoričar iz Izraela, ekspert za Holokaust sa Instituta "Shem Olem" prof. dr Gideon Greif.

Zbog doprinosa organizaciji ovog skupa, a imajući u vidu značaj komemorativnog obeležavanja 75. godišnjice od uspostavljanja logora Jasenovac, na Svesrpskom saboru, održanom 3-4. juna ove godine u Cirihu, Udruženje srpskih privrednika Švajcarske je dodelilo plaketu u znak zahvalnosti Nj.E. Milutinu Stanojeviću, ambasadoru R. Srbije u Izraelu.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova