| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:00 – 16:00 časova
Radno vreme konzularnog odeljenja:
Utorak i petak od 10:00 do 12:00 časova (bez najave),
svaki radni dan (uz zakazivanje)

Praznici

Adresa
10, Bodenheimer St.
62008 TEL AVIV
IZRAEL

Telefon: +9723 / 604-55-35 Lokacija/Mapa
Telefon: +9723 / 604-93-72 Konzularna nadležnost
Faks:     +9723 / 604-94-56 Počasni konzuli
E-mail: srbambil@netvision.net.il  
Veb sajt: http://www.telaviv.mfa.gov.rs  

 


 
Dobrodošli!

Poštovani posetioci,

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ambasade Republike Srbije u Državi Izrael.

Čast mi je da predstavljam Srbiju u Izraelu i da, zajedno sa sužbenicima Ambasade, aktivno doprinesem razvoju naših odnosa na političkom, ekonomskom, kulturnom, konzularnom i svim drugim poljima, kao i jačanju direktnih veza između građana naše dve prijateljske zemlje.

Internet stranica, uz korisne linkove, nudi osnovne informacije o Republici Srbiji, kao i informacije o aktivnostima Ambasade u Izraelu. Pored toga, ona obuhvata i poseban odeljak o uslugama koje pruža konzularno odeljenje Ambasade.

Nadam se da će vam navedene informacije biti od koristi, kao i da će adekvatno odgovoriti na vaše upite. Istovremeno, vaši komentari i sugestije u cilju poboljšanja i unapređenja prezentovanog sadržaja su svakako dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Milutin Stanojević

ambasador 


 
 
Poseta Izraelske privredne asocijacije u Srbiji Izraelu

Privredna delegacija koju čine predstavnici Izraelske privredne asocijacije u Srbiji, na čelu sa predsednikom Jevrejske opštine Beograd, D. Bogunovićem, boravi u poseti Izraelu, radi pospešivanja poslovne saradnje dve zemlje.

Tokom posete, delegacija se sastala sa Nj.E. M. Stanojevićem, ambasadorom Srbije u Izraelu. 

  


Bilateralne odbrambene konsultacije sa Državom Izrael

Bilateralne odbrambene konsultacije R. Srbije sa Državom Izrael održane su od 17-20. januara 2016. godine. Šef srpske delegacije je bio kapetan bojnog broda Milan Konjikovac.

Delegacija u sastavu kapetan Milan Konjikovac, pukovnik Predrag Kostić i potpukovnik Branko Mišić je 19. januara položila venac u Memorijalnom centru Jad Vašem, u znak sećanja na žrtve Holokausta.

 


PREPORUKE ZA PUTOVANJA

U slučaju namere da u predstojećem periodu putujete u Izrael, molimo da povedete računa o pogoršanoj bezbednosnoj situaciji koja se, od sredine septembra 2015.godine, manifestuje gotovo svakodnevnim nasilnim incidentima i terorističkim napadima. Zbog njihove učestalosti i rasprostranjenosti ne bi trebalo isključiti i mogućnost terorističkih napada u koje mogu biti uvučeni i strani turisti.

U tom smislu, savetujemo državljanima R.Srbije da ponovo razmotre odluku o putovanju u Izrael, a ukoliko ostanu pri tome, da prilikom boravka posebno obrate pažnju na bezbednost na mestima javnog okupljanja, a naročito u Starom gradu Jerusalima.

Našim građanima sugerišemo i da se redovno informišu o razvoju situacije u lokalnim medijima. Ambasada R.Srbije u Tel Avivu pažljivo prati razvoj i stoji na raspolaganju za sve raspoložive informacije o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji.

Posebnu pažnju obratiti na bezbednost u slučaju potrebe putovanja na Zapadnu obalu, a putovanje u Gazu ne preporučujemo.

Takođe, više informacija možete dobiti na sajtu Ministarstva spoljnih poslova: http://mfa.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10533-izrael-konz?lang=cyr


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova